Novosti

U Sarajevu danas online konferencija: „Doba novog povjerenja”


Uticaj pandemije na sve segmente društva i ekonomije „bacio” nas je hitro u nove modele života i poslovanja. Preko noći zakoračili smo u digitalno doba. Ključne komunikacijske poruke došle su nam upravo preko digitalnih medija i raširile se munjevitom brzinom. Počela su se postavljati pitanja kome vjerovati, kako se reorganizirati i kako prevazići organizacione traume u kojima smo se skoro svi našli?

Kompanije su preko noći počele tražiti nove modele poslovanja i došlo je „Doba novog povjerenja”. Upravo je to i tema online konferencije koju Poslovne novine, zajedno sa bonitetnom kućom LRC, organiziraju u sklopu projekta Brzorastuće kompanije u BiH i regionu, u partnerstvu sa NLB bankom d. d. Sarajevo i Vanjskotrgovinskom komorom BiH, a koja će biti upriličena preko Zoom platforme, 6. maja, sa početkom u 14 sati.

Sa našim panelistima ćemo razgovarati o tome kako u vanrednoj novonastaloj situaciji zadržati ili povratiti povjerenje, kako biti društveno odgovoran, sa kojim izazovima će se kompanije susresti kada sve ovo prođe te o čemu treba da se razmišlja kada se prave novi planovi.
Usred velikih promjena koje pokreću digitalizacija i razvoj novih tehnologija, jasno je da se budućnost zasniva na brzim, tačnim i pouzdanim informacijama. A bit će pravi izazov kako upravljati velikom količinom informacija i kako te informacije pretvoriti u ključni resurs.
Fokus bankarstva je na unapređenju digitalnih rješenja, a koja su to nova i koliko brzo ih kompanije primjenjuju bit će jedna od tema panela. Govorit ćemo o prednostima elektronskog bankarstva za sigurno poslovanje i sigurnost zaposlenika.

Dat ćemo i odgovore na pitanja kako su savremena informatička rješenja dovela do uspješnog provođenja aktivnosti koje je unaprijedilo komunikaciju privrednih institucija i privrede te o načinu na koji bi trebalo iskoristiti vanrednu situaciju za razvoj i poboljšanje servisa.

O navedenim temama govorit će panelisti:
Emil Kučković, LRC Group
Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH
Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB banke d. d. Sarajevo
Mirza Klico, direktor City Špeda d. o. o. Sarajevo
Semir Junuzović, direktor Junuzović kopexa d. o. o. Lukavac
Amela Muftić, direktorica Halcoma d. o. o. Sarajevo
Samir Jaganjac, direktor Brokers Teama d. o. o. Sarajevo
Boris Vukić, partner i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe (ASEE)

Pozivamo sve predstavnike kompanija da nam se pridruže na panelu koji će trajati od 14:00 do 15:30 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: [email protected] ili na broj 033 568 810.

Online radionica će biti održana preko Zoom aplikacije/platforme. Za najbolje iskustvo korištenja Zoom aplikacije/platforme, kao i za praćenje i usvajanje znanja sa ove radionice, preporučujemo da koristite Zoom aplikaciju/platformu na laptopu ili desktop računaru (sa videokamerom i mikrofonom). Tokom online konferencije isključite mikrofon i kameru.

Moderator konferencije: Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica Projekta, glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina.