Industrija

Uskoro ćete moći voziti Alfe koje izgledaju kao trkaći auti


Dizajneri su odlučili povodom 110 godina marke, novu Giulia GTA nuditi u brojnim trkaćim kombinacijama boje, s pripadajućim natpisima pa čak i trkaćim brojevima. Kombinacije su dizajnirane po uzoru na uspješne trkaće aute iz historije Alfa Romea.

Ni sama Alfa Giulia GTA nije daleko od trkaćeg automobila. Riječ je o apsolutnom Alfinom top modelu s performansama supersportskih automobila. Za pogon je zadužen 2,9-litreni V6 turbomotor koji razvija 540 KS. Ubrzanje do 100 km/h iznosi samo 3,6 sekundi, a maksimalna brzina koja nije otkrivena trebala bi biti veća od 300 km/h.

U odnosu na standardni Quadrifoglio auto ima znatno poboljšan ovjes i čak je 100 kilograma lakši što osigurava odlične vozne karakteristike. Nudi se i ekstremna GTAm verzija s dva sjedala i zaštitnim kavezom.

Alfa će proizvesti samo 500 primjeraka GTA i GTAm. Loša vijest za one koji su se ponadali da će uskoro moći voziti Alfu trkaćeg dizajna i trkaćih performansi je cijena. Ona bez davanja iznosi 143.000 eura (147.000 za GTAm). Dakle, poput performansi ni cijena nije daleko od supersportskih modela.