Uskoro ćete moći voziti Alfe koje izgledaju kao trkaći auti

Uskoro ćete moći voziti Alfe koje izgledaju kao trkaći auti

Dizajneri su odlučili povodom 110 godina marke, novu Giulia GTA nuditi u brojnim trkaćim kombinacijama boje, s pripadajućim natpisima pa čak i trkaćim brojevima. Kombinacije su dizajnirane po uzoru na uspješne trkaće aute iz historije Alfa Romea.

Ni sama Alfa Giulia GTA nije daleko od trkaćeg automobila. Riječ je o apsolutnom Alfinom top modelu s performansama supersportskih automobila. Za pogon je zadužen 2,9-litreni V6 turbomotor koji razvija 540 KS. Ubrzanje do 100 km/h iznosi samo 3,6 sekundi, a maksimalna brzina koja nije otkrivena trebala bi biti veća od 300 km/h.

U odnosu na standardni Quadrifoglio auto ima znatno poboljšan ovjes i čak je 100 kilograma lakši što osigurava odlične vozne karakteristike. Nudi se i ekstremna GTAm verzija s dva sjedala i zaštitnim kavezom.

Alfa će proizvesti samo 500 primjeraka GTA i GTAm. Loša vijest za one koji su se ponadali da će uskoro moći voziti Alfu trkaćeg dizajna i trkaćih performansi je cijena. Ona bez davanja iznosi 143.000 eura (147.000 za GTAm). Dakle, poput performansi ni cijena nije daleko od supersportskih modela.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.