Novosti

Podrška Vlade RS privrednicima koji nisu radili zbog koronavirusa


Strateško opredjeljenje Vlade Republike Srpske (RS) ostaje očuvanje svakog radnog mjesta i nastavak poslovanja privrednih subjekata, te će se s tim ciljem nastaviti s kreiranjem mjera pomoći i podrške privredi i u narednom periodu – saopćeno je juče nakon sjednice Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS.

Iskazana je spremnost Vlade da pruži podršku privrednim subjektima i za maj, a kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti usljed negativnih uticaja virusa korona na privredu RS.

Rečeno je i da je poslovna zajednica u RS, u ovim vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona, pokazala visok stepen odgovornosti. Izraženo je zadovoljstvo na uloženim naporima za očuvanje svakog radnog mjesta, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade.

Na sastanku Štaba, kojim je predsjedavao entitetski premijer Radovan Višković, izražena je i opredijeljenost i namjera Vlade da se pažljivo nastavi pratiti i analizirati situacija u privredi RS, kako bi se blagovremeno mogle donositi i nove mjere, a sve u skladu sa trenutnom situacijom i potrebama privrednika i preduzetnika.

(Fena)