Novosti

Pandemija koronavirusa može biti i šansa za bh. ekonomiju


Hoće li bosanskohercegovačka ekonomija preživjeti virus COVID-19, kako najbolje prebroditi trenutnu krizu, kako spasiti radna mjesta, te vratiti ljude na posao, odgovorit će stručnjaci Admir Čavalić, Damir Bećirović i Faruk Hadžić, 18. maja na online panel diskusiji koju organizuje Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini.

Govorit će i opasnostima koje prijete bh. ekonomiji ukoliko struka ne odreaguje na vrijeme i ispravno, jer sada ne smijemo dozvoliti propuste. Jer, podsjetimo, COVID-19 je za dva mjeseca, koliko su na snazi bile mjere zabrana, prouzrokovao nesagledive posljedice za ekonomiju cijelog svijeta. Samo u Bosni i Hercegovini izgubljeno je hiljade radnih mjesta, pojedincima je život stao, a počela borba za egzistenciju.

Nažalost, problemima tu nije kraj, a tome će nas detaljno upoznati panelisti, a dat će i detaljnu analizu kako će pandemija utjecati na našu privredu u nadolazećem periodu, te šta su prilike za biznise trenutno. Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini svojim djelovanjem nastoji omogućiti mladim edukaciju i shvatanje različitih oblasti koje su od izuzetne važnosti za njihovo dalje stručno usavršavanje. S tim ciljem organizujemo ovu besplatnu online diskusiju na temu ‘Pandemija COVID-19 – opasnost i šansa za bh. ekonomiju’ koja će ugostiti bh. ekonomske stručnjake Admira Čavalića, Damira Bećirovića i Faruka Hadžića koji znaju kako umanjiti negativne efekte na bh. privredu, ekonomiju općenito, kako spasiti biznise i stvoriti pozitivne promjene”, istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Svi zainteresovani online diskusiju mogu pratiti sa početkom u 20:30 sati na ovom linku, te putem chata uživo postavljati pitanja, na koja će odgovori uslijediti odmah po završetku prezentacije.