Novosti

u RS podrška turizmu i hotelijerstvu kroz izdavanje vaučera


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i član Predsjedništva BiH  Milorad Dodik razgovarali su juče o podršci u oblasti turizma i hotelijerstva kroz izdavanje turističkih vaučera, kojima će se subvencionisati dio troškova smještaja domaćih gostiju u turističkim centrima u tom bh. entitetu.

Na sastanku je usaglašeno je da se program realizuje putem Kompenzacionog fonda, a s ciljem saniranja negativnih posljedica epedimije virusa korona, nastalih u navedenim oblastima – saoćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice.

Pojašnjavaju da ta mjera istovremeno predstavlja i pomoć građanima RS, koji se opredijele da dio svog odmora provedu na domaćim turističkim destinacijama.

Zvaničnici RS su zaključili da i u vremenu krize treba pronaći priliku, ne samo za oporavak, već i dodatno jačanje i promociju turističkih potencijala RS.

O ovoj temi bit će više riječi na radnom sastanku s predstavnicima turističkih organizacija i hotelijera iz RS, koji će biti održan u petak, 22. maja.

Na sastanku je razgovarano i o načinu ranije najavljene podrške medijskim kućama i novinarima, koji su u prethodnom periodu dali veliki doprinost u informisanju građana o epidemiji – navedeno je u sapćenju.