IT i Tehnologija

Schneider Electric i AVEVA proširuju partnerstvo za isporuku kompletnog rješenja za hyperscale data centre na više lokacija


Schneider Electric, globalni lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji i AVEVA, globalni lider na području inženjerskog i industrijskog softvera, danas su najavili proširivanje svog partnerstva za isporuku inovativnih rješenja za tržište data centara.

Budući da pružatelji hyperscale usluga grade sve veće flote data centara da bi zadovoljili globalnu potražnju, složenost upravljanja i održavanja takvih objekata pred njih stavlja neviđene izazove. Poslovanje u ovoj mjeri zahtijeva drugačiji pristup ključnim objektima koji napajaju svjetsku digitalnu infrastrukturu. Kombinacija skalabilnog industrijskog softvera AVEVA™ Unified Operations Center, i Schneider Electricovog EcoStruxure™  sistema za upravljanje i nadgledanje data centara svakodnevne poslove čini duboko i široko vidljivima.

Nova zajednička rješenja nude homogen pregled inženjeringa, poslovanja i performansi temeljenog na heterogenom legacy sistemu. Partnerstvo pružateljima usluge hyperscale data centara omogućava povezivanje platformi i skupova podataka koji su ranije egzistirali u različitim sistemima. Ujedno će im omogućiti skaliranje bez obzira na broj lokacija ili mjesto gdje se nalaze. Osoblje data centra moći će donositi brže, informiranije odluke i optimizirati efikasnost imovine i operacija tijekom životnog vijeka data centra. To će pružateljima usluga data centara omogućiti pružanje globalno dosljednog iskustva koje će zadovoljiti rastuće potrebe svojih klijenata za digitalnom infrastrukturom.

“U vrijeme kada se globalna digitalna infrastruktura gura do krajnjih granica, Schneider i AVEVA nude cjelovito rješenje za hyperscale data centre koji omogućavaju rad i održavanje ključnih okruženja”, rekao je Pankaj Sharma, izvršni potpredsjednik Secure Power Division-a u Schneider Electricu. “Rješenje može uzeti podatke kojima se već dugo upravlja u pojedinim centrima podataka, često u izoliranim podsistemima, normalizirati ih na više lokacija i na kraju informirati i osigurati IT / OT / IoT integraciju na razini preduzeća sa svrhom donošenja odluka u stvarnom vremenu. Kompletno rješenje pruža operativnu efikasnost i pouzdaniju flotu data centara.”

“Jedinstveno partnerstvo AVEVE i Schneider Electrica našim kupcima iz industrijskog sektora već isporučuje ogromnu vrijednost”, rekao je Craig Hayman, predsjednik Uprave AVEVE. „Za nas je najvažnija strateška prekretnica proširiti partnerstvo na nova tržišta i dostizanje što većeg broja kupaca, kombinujući AVEVA-ino veliko iskustvo s isporukom kompletnih jedinstvenih rješenja sa Schneider Electricovom ekspertizom na području data centara i mogućnostima globalne implementacije. Zahvaljujući našim standardizovanim sistemima i procesima naši zajednički kupci uživaju prednosti efikasnije radne snage na više lokacija i na razini tvrtke.”