Tema u fokusu

Trninić: Što smo planirali za ovu godinu ćemo i ostvariti


Prethodna godina za kompaniju Petrol Com d. o. o. Mostar bila je veoma uspješna i, kako nam je kazao osnivač i direktor kompanije Vladimir Trninić, zadovoljni su urađenim. Glavno zanimanje ove firme je održavanje Petrol Slovenina BP, POS terminala za Konzum i Mercator.

„Plan za ovu godinu nam je da pokušamo naći još velikih kompanija za koje ćemo raditi, kao što su to Konzum i Mercator za koje radimo održavanje POS terminala i IT opreme. Želimo pridobiti što više kompanija i banaka koje rade sa terminalima, posebno Ingenico – Francuska, koji drže 35 posto svjetskog tržišta i čiju licencu imamo“, kazao nam je Trninić.

S obzirom na specifičnost zanimanja ove kompanije, pandemija koronavirusa nije uticala na njihov rad i nije ostavila traga te nisu morali ni otpuštati radnike. Sve ono što su planirali za ovu godinu, kaže Trninić, to će i ispuniti.

Petrol Com firma je koja radi na održavanju hardvera i softvera B, projektiranju i izradi aktivnih LAN mreža, rezervnim sistemima napajanja (UPS) renomiranog francuskog proizvođača Socomec te održavanju Ingenica terminala za Konzum BiH. Kompanija je usmjerena na pružanje cjelovitih poslovnih rješenja (infrastrukturna, komunikacijska, mrežna te poslovna i aplikativna).

„Naš je krajnji cilj zadovoljan korisnik koji će na najbolji način iskoristiti informatičku tehnologiju te tako unaprijediti poslovanje uz naša rješenja, a to su prepoznale mnoge kompanije u okruženju. Time smo dokazali da nismo kao druge kompanije jer je nama stalo do naših vjernih klijenata kojima garantujemo maksimalan kvalitet usluge uz povoljnu cijenu. Njihovo zadovoljstvo je naš najveći uspjeh“, istakao je Trninić.

Kompanija Petrol Com proglašena je i bonitetno pouzdanom, a ovaj certifikat im, kako je kazao Trninić, znači mnogo i otvara im sva vrata u poslovanju.

„Naši sadašnji kupci nas cijene još više i traže da radimo za njih i druge slične poslove“, zaključio je.

Razgovarala: Minela Pamuk