Novosti

UniCredit mobilno bankarstvo vodi računa o potrošnji klijenata


UniCredit je predstavila BH tržištu novu verziju m-ba aplikacije (mobilno bankarstvo) u modernom dizajnu, sa većim brojem funkcionalnosti, kao i pogodnosti koje očekuju korisnike usluga banke u narednom periodu.

Šta je novo, jednostavna prijava – Skeniranje otiska prsta ili lica (Face ID 1 samo za iOS), upravljanje budžetom – Vizuelni prikaz isplata i uplata, te smještanje transakcija u kategorije, jednostavnije plaćanje – Potvrda plaćanja putem biometrijskih podataka, te mogućnost korištenja QR koda za plaćanje i veća dostupnost informacija – Informacije o svim računima, sa uključenim prekoračenjem, kreditima, oročenjima i karticama

Kad je riječ o preuzimanju aplikacije, m-ba aplikacija je objavljena korisnicima usluga banke na Google Play/App store trgovinama.

Ukoliko na svom mobilnom telefonu imate postavljeno automatsko ažuriranje aplikacija na Google Play/App store trgovini, postojeća aplikacija će biti ažurirana automatski na novu verziju.

Vaši biometrijski podaci ostaju pohranjeni u Vašem mobitelu i ne dostavljaju se banci.

U suprotnom, novu verziju m-ba aplikacije moći ćete ažurirati putem službenih trgovina Google Play/App store.

„UniCredit je, povodom puštanja u produkciju nove, redizajnirane mobilne aplikacije, odlučila obradovati sve postojeće i nove korisnike Internet i Mobilnog bankarstva i osloboditi ih plaćanja naknade za transakcije u KM putem e-ba i m-ba aplikacije. Pogodnost se odnosi na sva plaćanja koja korisnici izvrše unutar banke, kao i prema drugim bankama, do 12.07.2020. godine. Za naše korisnike 65+ ova akcija traje do 31.10.2020. godine“, izjavio je Leo Bevanda, direktor razvoja i upravljanja kanalima distribucije.

„Uvažavajući povjerenje koje nam naši klijenti ukazuju koristeći mobilno bankarstvo, a u nastojanju da aplikaciju učinimo još korisnijom za upravljanje finansijama našim klijentima, te jednostavnijom, modernijom i pristupačnijom za korištenje, zadovoljstvo nam je predstaviti tržištu novu, redizajniranoj verziji aplikacije UniCredit-a, koja ne zahtijeva dodatnu aktivaciju. Nova verzija aplikacije će se instalirati/ažurirati preko postojeće m-ba aplikacije na mobilnom telefonu, a prijavu u m-ba aplikaciju i dalje nastavljate sa Vašim postojećim PIN-om. Radujemo se povratnim informacijama od naših klijenata – molim Vas ocijenite aplikaciju na Google Play ili Apple App store-u. Ne sumnjamo da će Vam se dopasti“, kazala je Jelena Vasiljević, šef razvoja i upravljanja kanalima distribucije.

Korisnička uputa je dostupna na web stranici banke, a video tutorijal kako se prijaviti u m-ba aplikaciju i provjeriti stanje računa je dostupan na YouTube kanalu banke.

Za sve dodatne informacije posjetite bilo koju poslovnicu UniCredit Bank, pozovite besplatni info telefon 080 081.