Express One postavio visok standard poslovanja

Express One postavio visok standard poslovanja

Za vrijeme pandemije prošli smo dvije teške etape, prvo prepolovljene poslovne aktivnosti, pa onda nagli skok internet prodaje, kazao je  Haris Burina, direktor Express One.

Prošle godine obilježili su 20 godina uspješnog rada u Bosni i Hercegovinu, a otvorili su i novu centralu u Sarajevu, izgrađenu prema zadnjoj tehnologiji potrebnoj da bi jedna brza pošta funkcionisala.

Firma Express One time je postavila izuzetno visok standard koji se i ranije s razlogom vezao za ovu firmu.

Reinvestiranje

„Početak 2020. obilježio je pozitivan ritam posla, što je bilo očekivano s obzirom na aktivnosti koje smo kontinuirano poduzimali na svim strateškim poljima. Situacija sa pandemijom koronavirusa je u dvije etape uzdrmala naše poslovanje. Prva etapa koja se desila na samom početku karantina je doslovno prepolovila poslovne aktivnosti i dovela nas na sami rub izdržljivosti, a druga etapa je počela u četvrtoj i petoj sedmici karantina. Nju je obilježio vanredno visok nivo internet prodaje artikala, s obzirom na to da drugačije nije ni bilo moguće raditi prodaju. Ko god da radi u logističkoj branši zna da nijedna od ove dvije etape nije normalna, niti ugodna za poslovanje“, kazao je za Poslovne novine Haris Burina, direktor Express One.

U koračanju naprijed sigurnim koracima pomažu im, kako je kazao, i vlasnici kompanije Express One – Austrijska državna pošta, koji im za sve vrijeme rada u BiH nikada nisu tražili isplatu dividende, već su „svake godine ostvareni profit reinvestirali upravo u BiH i u kvalitet ugodnosti putovanja korisnika kroz usluge brze pošte“.

„Na svu sreću nismo se morali ni u ovim teškim vremenima odricati našeg najvećeg blaga – naših uposlenika. Jedino što smo uradili jeste da smo se u toku jednog mjeseca svi odrekli 20 posto neto plate da bismo zaštitili radna mjesta i kompaniju. Ukoliko nam tržišni uslovi dopuste, nastavit ćemo sa rastom i zapošljavanjem novih kadrova. Međutim, moramo biti svjesni da smo mi u potpunosti izloženi generalnim trendovima ekonomije, te da kako oni budu diktirali opštu klimu, tako ćemo se i mi neminovno adaptirati“, poručio je Burina.

Prepoznat trud

Express One je firma koja ima i certifikat bonitetne pouzdanosti, a on im, kako kaže Burina, pomaže u aktivnom komuniciranju solidnosti i finansijskog zdravlja.

„Cijenimo to kritičnim u kontekstu kako globalne situacije, tako i lokalne ekonomije. Nedavno smo imali situaciju na tržištu da je doslovno preko noći nestala brza pošta i ostavila za sobom ogromnu štetu i nepovjerenje korisnika o tome na koji način uopšte funkcionišu ovi sistemi. Vrlo smo ponosni na to da je naš dugogodišnji napor i trud prepoznat i u formi tog prestižnog bonitetnog certifikata“, zaključio je Burina.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.