Novosti

Ugostitelji u RS: Ne bismo preživjeli nove restrikcije


Udruženje poslodavaca u oblasti turizma i ugostiteljstva Republike Srpske poziva goste i građane da se pridržavaju zvaničnih preporuka i preventivnih mjera u borbi protiv virusa korona da ponovo ne bi došli u situaciju restrikcija i ograničavanja u radu, što bi ugrozilo hiljade radnih mjesta u Republici Srpskoj.

Dalibor Šajić, predsjednik ovog udruženja koje djeluje pri Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske, naglasio je da bi uvođenje eventualnih restriktivnih mjera u uslužnoj oblasti prodaje smještaja, hrane i pića, poslodavci teško preživjeli.

“Kada je riječ o ugostiteljstvu i turizmu, Vlada Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Srpske, u skladu sa svojim mogućnostima, uradili su dobar posao i nadamo se da će tako biti i ubuduće jer samo zajedno može pobijediti virus korona i sačuvati hiljade radnih mjesta”, istakao je Šajić.

U saopštenju Udruženja navodi se da je u ovom trenutku jedini cilj svih poslodavaca u oblasti ugostiteljstva i turizma očuvanje radnih mjesta.

“Gotovo svi su svjesni da u ovoj godini od profita neće biti ništa, ali smo sigurni da uz poštovanje mjera, saradnju između poslodavaca i Vlade Republike Srpske, te socijalni dijalog sa radnicima, već za nekoliko mjeseci možemo doći do normalnog poslovanja koje je bilo prije virusa korona. Preudslov za to je dijalog i poštovanje preporuka, što u ovom trenutku treba da bude prioritet kako za poslodavce, tako i za radnike i sve građane Republike Srpske”, napominju iz Udruženja poslodavaca u oblasti turizma i ugostiteljstva.