Novosti

Svjetska premijera novog modela broda Derubis Yachts u Sarajevu


U subotu i nedjelju, 04. i 05. jula 2020. godine na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu bh. kompanija Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza održat će svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.

Prvi dan događaja u subotu s početkom u 20.30 sati, bit će upriličena svečana premijera, otvorena za javnost, uz ceremonijalno otkrivanje broda te obraćanje zvaničnika i partnera koji su podržali ovaj projekat od značaja za bh. poduzetništvo.

Naredni dan predviđen je za B2B susrete sa važnim zvanicama iz poslovnog svijeta i diplomatskog kora.

Impozantna jahta Derubis 44 Fly dužine 14 metara, širine 4,5 metra i visine 6 metara biće izložena za javnost na platou Trga BiH do nedjelje uvečer, gdje će je posjetioci moći doći i pogledati.

Svi posjetioci će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera opreza i održavati propisanu distancu.

“Nakon izlaska na tržište prošle godine sa prvom Derubis jahtom, koja je ujedno i prva ikad napravljena u BiH, ostvarili smo značajne kontakte i prepoznatljivost na međunarodnom tržištu. Nismo prestali da radimo na unapređenju i osposobljavanju serijske proizvodnje, te smo jako sretni da iz Sarajeva možemo svijetu poslati sliku sa novim, boljim, modernijim i luksuznijim modelom jahte koji je nastao u našoj proizvodnji. Ovo je jedinstvena prilika da svoj proizvod premijerno promovišemo u BiH, s obzirom na to da su svi sajmovi nautike u svijetu otkazani usred pandemije koronavirusa. Želimo sugrađanima dati priliku da vide to naše čudo, naš brod proizveden u Vitezu, u gradu koji nije na moru”, izjavio je osnivač i direktor Derubis Yachts Denis Kraljević.

Derubis 44 Fly jahta se prostire na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.

Derubis Yachts je trenutno prisutan sa prodajnom mrežom u skoro svim zemljama svijeta.