Novosti

BH Pošta zabilježila pad poštanskih usluga od 18 posto


Javno preduzeće BH Pošta d.o.o Sarajevo suočeno je sa značajno reduciranim brojem pošiljaka u prispjeću iz međunarodnog prometa zbog obustave zračnog prijevoza.

Usljed izbiljanja pandemije, BH Pošta je zabilježila pad poštanskih usluga u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom prometu od 18 posto u odnosu na isti period prošle godine, prenosi Fena.

Ističu da mali broj pošiljaka iz Kine dolazi putem cestovnog prometa, tako što im bude organizovan prijevoz kamionima iz Austrije ili Njemačke.

Prispjele pošiljke uručuju korisnicima u skladu s propisanim mjerama Svjetske zdravstvene organizacije za suzbijanje širenja koronavirusa, a radi zaštite zdravlja i zaposlenika i korisnika.

BH Pošta je od 1. juna 2020. normalizirala rad poštanskih jedinca tako što je njihovo radno vrijeme vraćano na režim prije proglašenja stanja nesreće izazvanog pandemijom COVID–19, a o čemu redovno obavještavaju korisnike.

Također, ponovo je uspostavljen međunarodni poštanski promet sa 25 odredišnih zemalja s kojima je to moguće s obzirom na zatvorene granice i sporadičnu uspostavu zračnog prometa, a sve informacije dostupne su na www.posta.ba i na oficijelnoj facebook stranici.

Zamolili su korisnike za razumijevanje u vezi sa novonastalom situacijom koja je pogodila BiH i cijeli svijet.