Novosti

Koja poruka će vama danas uljepšati dan?


Kafa je jedna od rijetkih konstanti naše svakodnevice. Ona nas združuje, zbližava, uz nju se budimo, smijemo, saznajemo ili pročitamo nešto zanimljivo. Sebi i svojim najmilijima pripremamo je i bez razloga, za ljepši dan, da bismo zajedno stvarali lijepe trenutke, da bismo razgovarali ili šutjeli uz nju.

S mlijekom, s puno mliječne kreme, kratku, dugu, malu, veliku, sa šećerom ili bez, s ovakvim ili onakvim dodacima i začinima.

Kombinacija ima onoliko koliko ima okusa, a svako od nas bira sebi najdraži.

Ispijanje kafe u Bosni i Hercegovini sastavni je dio života, druženja, upoznavanja, sastanaka, pa je to od navike i potrebe, postalo i nešto što se podrazumijeva.

Ranije je nepisano pravilo bilo da se kafa pije kući, na poslu ili u nekom ugostiteljskom objektu, ali je brzi način života donio i neka nova pravila.

Tako sada u bilo koje doba dana ili noći možemo vidjeti ljude koji piju kafu u autu, dok šetaju, u prirodi, na planini, na izletu, bilo gdje.

Otkad se pojavila kafa na putu (Coffe to Go) svima koji ovaj napitak vole je laknulo jer svoju dozu mogu nabaviti na raznim mjestima, od benzinskih pumpi, pekara, trafika, ugostiteljskih objekata, a do kafe ih dijeli samo klik na vrstu kafe koju žele i nešto sitnog novca.

Tako su postepeno razni brendovi kafa razvijali svoju ponudu i u tom smjeru.

Vidjeli su da je to budućnost.

Barcaffe je jedan od njih, a svojim kupcima sada nudi najširu paletu okusa, od aromatičnog espressa, kremastih napitaka od kafe kao što su cappuccino, latte macchiato i kafa s mlijekom, do cappuccina sa čokoladom i irish cappuccina.

Svaki napitak je pripremljen od svježe mljevene mješavine kafe u kojoj se prepliću medene note sa naknadnim ukusom čokolade i prijatno zaokružene voćno-cvjetne arome.

Kažu, nije važno gdje ste i šta radite, svaki dan može biti prekrasan ako znate uživati u posebnim trenucima, u društvu ili sami, i u malim stvarima.

Jedna od njih sigurno je i kafa na putu, a Barcaffè&GO bez sumnje je poseban doživljaj, pogotovo kada znamo da su se drugi pobrinuli za to da mi dobijemo najbolji mogući okus.

Za taj okus je posebno odabrano svako zrno koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijeg ljubitelja kafe.

Automati sada rade sav posao, melju kafu za svaku čašu posebno, pa su naše kafe na putu uvijek pripremljene od svježe mljevenih zrna.

Kupcima je veoma važno da znaju da piju nešto što je kvalitetno, a pri tome i svježe.

Još kad se doda i novitet koji je Barcaffè uveo u svojim aparatima – da svaku kafu dobiju u posebnim čašama na kojima su ispisane lijepe poruke, onda je naš dan dodatno uljepšan.

Pitanje je samo koja poruka će nam danas uljepšati dan…