Tema u fokusu

Kompanija Panta Rei zadovoljila međunarodne kriterije brzog rasta


Inovativnost i ekskluzivnost brendova koje plasira na bh. tržište, glavne su odlike kompanije Panta Rei d.o.o. Sarajevo za trgovinu i usluge, jedne od 1.320 kompanija u BiH koje su zadovoljile međunarodne kriterije brzog rasta u protekle tri godine poslovanja.

Kompanija Panta Rei d.o.o Sarajevo osnovana je 2016. godine pod nazivom Anti Age Centar d.o.o. za dermokozmetiku, estetiku i zdravu ishranu.

Od 2018. godine Anti Age Centar preimenovan je u Panta Rei d.o.o, koja je postala matična kompanija, a Anti Age Centar njena podružnica.

Prema riječima Anite Hodžić, direktorice Panta Rei d.o.o. Sarajevo, kompanija je u protekle tri godine postigla solidan poslovni uspjeh, koji ima tendeciju daljeg rasta.

„O tome najbolje govore podatci o ostvarenom prihodu naše kompanije u proteklom periodu, koji je svake godine rastao za 100 posto. Tako smo u 2018. godini ostvarili prihod u iznosu od 241.071 KM, koji je u 2019. dostigo cifru od 551.457 KM. Moram istaći da smo već u prvih šest mjeseci 2020. godine ostvarili povećanje prihoda za 100 posto, jer je dostigao cifru oko milion KM. Ukoliko nastavimo ovim tempom, očekujemo da ćemo do kraja 2020. ostvariti povećanje prihoda za 200 posto u odnosu na 2019.“, kaže Hodžić.

Više od 100 aktivnih klijenata

Ono po čemu se Panta Rei d.o.o. izdvaja od ostalih kompanija, jeste inovativnost i ekskluzivnost proizvoda/brendova koje plasiraju na bh. tržištu.

Tako su od 2018. zastupnici dva regionalna ekskluzivna brenda Stamevski d.o.o i Gio Gio Gelato za BiH.

„Sa sigurnošću mogu reći da smo uspješno plasirali navedene brendove na bh. tržište, obzirom da danas brojimo više od 100 aktivnih poslovnih klijenata, a taj broj se kontinuirano povećava. Prateći dešavanja na tržištu, trudimo se uvijek biti korak ispred drugih, te reagovati na vrijeme na određena dešavanja i nepogode“, istaknula je Hodžić.

Upravo zahvaljujući takvoj poslovnoj strategiji, Panta Rei d.o.o je u 2020. godini, preusmjerila svoje poslovanje na sprječavanje utjecaja i širenja pandemije COVID-19.

„U trenutcima kada je BiH pogodila pandemija koronavirusa i nastala panika radi nestašice zaštitne opreme, Panta Rei d.o.o je u saradnji sa domaćim proizvođačima obezbijedila zaštitne maske za bh. građane. Također, na taj način smo uticali i na nastavak rada drugih kompanija, koje su se u tom periodu borile za egzistenciju i očuvanje radnih mjesta“, tvrdi Hodžić.

Uposlenici pokretačka snaga kompanije

Panta Rei stručni, inovativni i edukovani tim čini sedam uposlenika, koji su u potpunosti predani svom poslu i predstavljaju pokretačku snagu kompanije.

„Cilj nam je da napravimo jaku kompaniju sa zadovoljnim uposlenicima, te da navedeni broj uposlenika ubrzo i povećamo“, naglasila je Hodžić.

Važno je naglasiti i činjenicu da je Panta Rei d.o.o jedna od 1.320 kompanija u BiH, koje su zadovoljile međunarodne kriterije brzog rasta u protekle tri godine poslovanja.

„Navedeno priznanje potvrđuje naše dugogodišnje napore da stvorimo zdravo okruženje, stabilno poslovanje i vjerne partnere“, rekla je Hodžić.

Piše: Irena VASIĆ – DOBRIĆ