U Hrvatskoj više od pola miliona turista

U Hrvatskoj više od pola miliona turista

U Hrvatskoj boravi više od pola miliona turista od kojih je oko 430.000 stranih, a najviše inozemnih gostiju iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke i Mađarske, objavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Prema podacima sistema eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom charteru (sistem eCrew), na jučerašnji dan u hrvatskim destinacijama prvi put u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih turista.

U ovom trenutku najviše inozemnih gostiju dolazi s tržišta Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke i Mađarske, naveo je HTZ.

“Najveći turistički promet ostvarujemo s onih tržišta na kojima provodimo intenzivne promotivne aktivnosti koje za cilj imaju pozicioniranje naše zemlje kao zanimljive, ali prije svega sigurne turističke destinacije. Ostvareni rezultati dokazuju kako smo u tome i uspjeli jer je Hrvatska jedna od rijetkih turističkih destinacija Mediterana u kojoj se ostvaruje turistički promet”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristijan Staničić.

Goste s dalekih izvaneuropskih tržišta, ali i sa tržišta Velike Britanije, Francuske ili Skandinavije očekuje se tokom sredine jula s povećanjem broja aviolinija koje će, procjenjuje Staničić, pozitivno utjecati na cjelokupni promet u zemlji, a posebice na rezultate destinacija srednjih i južnih dijelova Dalmacije.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić pritom je naglasio kako je i dalje od iznimne važnosti odgovorno ponašanje te pridržavanje i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

U dosadašnjem dijelu jula, odnosno u razdoblju od 1. do 10. jula u Hrvatskoj je ostvareno gotovo 600 hiljada dolazaka (46 posto rezultata ostvarenog tokom istog razdoblja lani) i 4,4 miliona noćenja (53 posto rezultata ostvarenog tokom istog razdoblja lani).

Promatrajući noćenja ostvarena u istom razdoblju po županijama, najviše ih je ostvareno u Istarskoj (1,2 miliona noćenja), Primorsko-goranskoj (975.000 noćenja) i Zadarskoj županiji (819.000 noćenja).

Slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 706.000 noćenja, Šibensko-kninska s 321.000 noćenja, Dubrovačko-neretvanska sa 188.000 noćenja te Ličko-senjska županija sa 167.000 noćenja u julu.

Najviše je noćenja u dosadašnjem dijelu jula ostvareno u destinacijama Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj, Poreč, Umag, Crikvenica i dr.

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.