Tema u fokusu

Veliki uspjeh kompanije MFC – Realizirali nekoliko milionskih projekata, novi u planu


Osnovne aktivnosti kompanije MFC d.o.o. (Moussa Fattah Company d.o.o.) su ulaganja u nekretnine, realizacija projekata i širok dijapazon konsultantskih usluga, koje se provode uspješno zahvaljujući prvenstveno vlastitom, ali i velikom iskustvu njihovih partnera i investitora.

Muhamed Fattah, izvršni direktor kompanije MFC za Poslovne novine je rekao da u okviru svog djelovanja pružaju konsultantske usluge visokog profila, koje pomažu u planiranju, organiziranju i kapitaliziranju na imovinu ulaganja.

„Osim toga pružamo i cijeli niz profesionalnih usluga i mreže partnerstva za poboljšanje poslovnog portfolia“, kazao je Fattah.

Tim MFC- njihova najveća snaga

Kako navodi Fattah, tim konsultanata kompanije MFC je njihova najveća snaga, koja pruža direktnu i kvalitetnu vezu s investitorima. Oni pažljivo slušaju potrebe investitora i u skladu sa strukom, koordiniraju te želje na efikasan i profesionalan način.

U kompaniji je trenutno 34 zaposlenih i taj tim će se u skladu sa projektnim aktivnostima i potrebama širiti.

„Naša kompanija trenutno je najviše aktivna u segmentu izgradnje i investiranja. Do sada smo u okviru naših aktivnosti završili nekoliko vrijednih projekata. Jedan od njih je i poslovno stambena zgrada ‘Ilidža river’ (investitor Humoud d.o.o.) u kojoj se nalaze i naše kancelarije, a koja je na samoj obali rijeke Željeznice. U sklopu ove zgrade nalazi se i naš sad već poznati cafe-restoran ‘Kilim’ koji već dvije godine uspješno posluje“, istaknuo je Fattah.

Dodao je da su kupili zemljište u naselju Osijek i počeli s izgradnjom 10 vila, a taj projekat označili su kao “Osijek Oasis”.

U međuvremenu su prodali projekat kao cjelinu s jednom izgrađenom kućom insvestitoru iz Sirije.

Gradnja 24 vile u naselju Osjek

„Jedan od vrijednih projekata je izgradnja 24 vile u Osjeku, čiji je glavni investitor firma iz Kuvajta. Vrijednost projekta je oko 10 miliona KM. Sva potrebna dokumentacija je spremna te počinjemo s gradnjom prve kuće već u narednim mjesecima“, naglasio je Fattah.

Kompanija MFC je prije dvije godine, u svojstvu projekt menadžera u ilidžanskom naselju Osjek, izgradila naselje sa šest luksuznih vila, a kompleks je poznat pod imenom „Osijek 72“.

Njihovi kupci su najčešće stranci ili bh. građani iz dijaspore.

Kompanija u svom daljem razvoju nastavlja sa infrastrukturnim projektima.

U planu im je i otvaranje novog restorana.

„Naš cilj je zadovoljan kupca i zbog toga trgujemo samo sa našim nekretninama i njima se posvećujemo. Mi nismo agencija za posredovanje kako to neki misle. Na taj način mi kupcu možemo da garantujemo kvalitet onoga što mu nudimo, jer stojimo iza istog. Nastavljamo i dalje tako, jer se taj pristup pokazao uspješnim, kupci su zadovoljni što je nama još jedan dobar pokazatelj“, rekao je Fattah.

Piše: Irena VASIĆ-DOBRIĆ