Novosti

Podrška infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja u BiH


Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija učestvovao je putem videolinka na sastanku sa direktorom Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom, šefom Delegacije/specijalnim predstavnikom EU Johanom Zatlerom, rezidentnom predstavnicom UNDP u BiH Stelijanom Nedera, te ambasadoricama u BiH, Švicarske Andreom Rauber Sakser i Švedske Johanom Stromkvist.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka iskazao spremnost Vijeća ministara za saradnju i podršku aktivnostima, koje, kako je istakao, pridonose unapređenju životnog standarda svih građana, te upoznao sagovornike sa potrebom što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih pandemijom Kovida – 19.

Sagovornici su zajednički ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima, posebno u situacijama poput pandemije virusa korona, obezbijedili nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija.

Na sastanku su učestvovali i ministri vanjskih  poslova Bisera Turković i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Vijeću ministara Hazim Rančić.