Tema u fokusu

Stil – Print: Uz pomoć nove tehnologije do rasta prihoda u 2020.


‘Kvalitet proizvoda i usluga’ glavni je moto kompanije Stil-Print o.d. Sarajevo iza koje je 15 godina uspješnog poslovanja i profesionalnog iskustva u oblasti grafičkog dizajna i digitalne štampe, uz svakodnevno praćenje napretka u tehnologiji.

Iako je zbog pandemije COVID-19 kompanija Stil-Print u potpunosti obustavila rad u cilju zaštite svojih uposlenika i zbog toga pretrpila evidentan pad prihoda u prvih šest mjeseci 2020. godine, baš zahvaljujući primjeni nove tehnologije promet je naglo porastao.

Prema riječima Nedžada Ahmethodžića, direktora Stil-Print o.d. Sarajevo, radi se o kupovini novog ploter uređaja početkom 2020. u vrijeme pandemije koronavirusa.

Novi ploter za štampu od 35.000 KM

“To je novi ploter uređaj visoke rezolucije za štampu na svim vrstama nestandardnih materijala i velikih performansi. Taj ploter je 29-ti po redu uređaj u svijetu takve kvalitete i cijena te investicije je iznosila 35.000 KM. Ovaj ploter je našu uslugu podigao na još višu razinu i svakako je doveo do povećanja prihoda kompanije i novih klijenata koji zahtijevaju takav kvalitet proizvoda i usluga”, istaknuo je Ahmethodžić.

Zaposleni u kompaniji Stil – Print sada ulažu sve napore da nadoknade ono što su zbog pandemije propustili u prvih šest mjeseci 2020. godine.

„Trudimo se da u potpunosti ispoštujemo naše klijente, kao i dogovorene poslove i mislimo da ćemo uspjeti, uprkoj svim otežavajućim okolnostima. Naša kompanija ostvaruje rast prihoda iz godine u godinu, pa tako očekujemo da će biti i u 2020. Obzirom na dugogodišnje iskustvo, kao i unapređenje poslovanja, nadamo se da ćemo i ove godine uspjeti ostvariti očekivani rast”, dodaje Ahmethodžić.

Stil-Print grafički studio je osnovan 2006. godine, kada se bavio djelatnošću digitalne štampe u formatu A3, dok su danas značajno unaprijedili svoje poslovanje i bave se štampom u tri tehnike i to: digitalna, sito i offset štampa.

Osim toga bave se i osmišljavanjem vizualnih rješenja za različite potrebe svojih klijenata, poput brendiranje vozila, štampanje i kopiranje, kao i sve ostale usluge iz njihove djelatnosti.

Štampanje dresova za bh. rukometnu reprezentaciju

„Poseban dio ponude jeste izrada svjetlećih reklama i totema, kao i reklamnih natpisa na svim vrstama površina i materijala i na ovaj dio naše usluge možemo reći da smo posebno ponosni i da možemo parirati sa značajno većim kompanijama iz naše branše. Uslugom i kvalitetom našeg proizvoda ispunjavamo potrebe kako velikih kompanija, tako i fizičkih lica koji su naši stalni kupci“, objašnjava Ahmethodžić.

Kako dalje navodi Ahmethodžić, poslovanje kompanije je usmjereno na kvalitet usluge koju pruža, kao i na kvalitet njihovih proizvoda.

„U tom dijelu nikada nismo pristajali na kompromis i to nas je održalo ovako dugo i uspješno na tržištu BiH. Tako je na primjer, Stil- Print bio dio veoma bitnih i velikih projekata od kojih je jedan štampanje dresova za bh. rukometnu reprezentaciju kao i brendiranje Aerodroma u Sarajevu, prilikom dolaska Pape Ivana Pavla u 2015.godini. To su samo od nekih projekata, a ima ih mnogo“, naglasio je Ahmethodžić.

Kompanija Stil -Print kao dio porodice

Uprkos pandemiji COVID-19 u kompaniji Stil -Print odlučili su da neće smanjivali broj uposlenika, niti je došlo do umanjivanja njihovih ličnih dohodaka.

Zbog toga nije čudo da mnogi od njih ovu kompaniju osjećaju kao dio svoje porodice.

Tako smatra i Anida Šemić, grafička dizajnerica u kompaniji Stil-Print.

“U kompaniji Stil -Print dobila sam moje prvo zaposlenje nakon završene srednje škole i ovdje radim već 10 godina. Dosta sam učila o ovom poslu i veoma sam se usavršila, tako da većinu poslova obavljam samostalno i svakodnevno predlažem ideje za unapređenje poslovanja. Okruženje za rad je uvijek bilo veoma inspirativno i motivisano, zbog čega, između ostalog, nisam tražila nikakvo drugo zaposlenje. Nakon 10 godina rada svakako se osjećam kao dio porodice kada je u pitanju Stil Print”, istaknula je Šemić.

Piše: Irena VASIĆ – DOBRIĆ