Novosti

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa ambasadorom Ebibijem


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, te aktivnostima koje Savjet ministara preduzima s ciljem prevazilaženja krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i o pravcima realizacije definisanih prioriteta u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Tegeltija je ponovio opredijeljenost Savjeta ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Sagovornici su ovom prilikom iskazali obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije zemlje u svim oblastima, te izrazili spremnost i potrebu za unapređenjem ekonomske saradnje. Na sastanku je naglašeno da je dobre odnose potrebno iskoristi za promociju i povezivanje kompanija dvije zemlje i realizaciju konkretnih ekonomskih projekata.