Tržišta i finansije

Uživajte u ljepotama BiH uz posebne pogodnosti


Vaučer u vidu subvencije u vrijednosti od 50 KM za ugodan odmor u BiH. Svake sedmice posebna ponuda odmora.
Zajednička inicijativa UniCredit Bank d.d., kompanije Visa, i web platforme Odmori u BiH za potporu domaćem turizmu.

UniCredit Bank je zajedno sa kompanijom Visa i web platformom Odmori u BiH pokrenula kampanju za promociju i podršku domaćeg turizma. S ciljem jednostavnijeg prevazilaženja posljedica koje je pandemija virusa COVID-19 ostavila, posebno na turistički sektor u BiH, svi korisnici UniCredit Bank Visa kartica koji se odluče da tokom jeseni uživaju u prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine ostvarit će i dodatnu pogodnost.

Odabirom i kupovinom željenog odmora putem portala Odmori u BiH , te plaćanjem UniCredit Bank Visa karticom, UniCredit Bank i kompanija Visa su osigurale ukupno 200 vaučera u vrijednosti od 50 KM, odnosno 50 vaučera za svaku sedmicu trajanja kampanje, kao vid subvencije i poklon klijentima. Svake sedmice najbržih 50 kupaca, koji odaberu ponudu minimalne vrijednosti 150 KM, očekuje ova pogodnost.

Tokom trajanja kampanje, do 04.10. 2020., web platforma Odmori u BiH će svake sedmice praviti poseban izbor ponuda koje će biti podijeljene prema tematici. Na taj način će svako moći pronaći odgovarajući odmor birajući ponude unutar tematskih oblasti: odmor s djecom, odmor za dvoje, odmor za avanturiste i odmor u prirodi.

Web platforma www.odmoriubih.ba kreirana je kao marketing kanal bh. turizma, sa ciljem da se kupcima olakša kupovina bh. turističke ponude u vrijeme kada je sve prisutniji trend individualnih putovanja, kao i kupovine putem interneta. Sa željom da što više građana BiH motiviramo da ove godine odmor, ili barem dio svojih odmora provedu u BiH, u saradnji sa našim partnerima, kompanijom Visa i UniCredit Bank, kreirali smo program subvencioniranja turističkih putovanja u Bosni i Hercegovini putem vaučera.“, rekao je Nedim Lipa, predstvnik web platforme Odmori u BiH

Generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević konstatovo je da lokalni turizam mora biti imperativ.

Putovanja unutar zemlje danas su važnija nego ikad. Lokalni turizam je u posljednjih nekoliko mjeseci postao glavni izvor prihoda za mnoge porodice čiji članovi rade u malim preduzećima i omogućava razvoj domaće privrede. Zahvaljujući platformama kao što je “Odmori u BiH”, prirodne ljepote Bosne i Hercegovine postale su bliže svima, udaljene samo nekoliko “klikova” od nas. Zadovoljstvo nam je što smo partneri jedne takve inicijative i što smo u prilici da korisnicima Visa kartica UniCredit banke omogućimo poklon vaučere prilikom rezervisanja i plaćanja aranžmana putem ove platforme”, rekao je Đorđević.

Predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar, Amina Mahmutović naglasila je da joj je drago što je priče koja promoviše BiH.

Izuzetno nam je drago da smo dio priče koja promoviše ljepote naše domovine. Vjerujemo da će naši klijenti kroz program subvencioniranja turističkih putovanja uživati u prirodi Bosne i Hercegovine, posebno znajući da su svojim odabirom podržali održivost i razvoj domaćeg turizma. Važno nam je da kontinuirano, kroz različite aktivnosti, pružamo podršku našim sugrađanima i zajednicama“, zaključila je Mahmutović.