Novosti

Facebook kupuje poslovne prostore vrijednosti 367 miliona dolara


Facebook je nastavio kupovinu prethodno neiskorištenog sjedišta kompanije maloprodajnog lanca REI, usprkos planovima kompanije da veći broj svojih zaposlenika preusmjeri na rad od kuće.

REI je prošlog mjeseca objavio da je odlučio prodati kompleks kampusa površine 400.000 kvadratnih metara u Bellevueu u Washingtonu u koji je planirao useljenje ovog ljeta.

U ponedjeljak je objavljeno da je postignut dogovor o prodaji imovine za 390 miliona dolara. Facebook kupuje zgrade i veći dio zemljišta za 367,6 miliona dolara, dok programer kompanije kupuje samo jedan neuređeni dio imovine od dva hektara za ostatak prodajne cijene.

Kao i mnoge tehnološke kompanije, Facebook je u martu većinu svojih zaposlenih preusmjerio na rad od kuće zbog pandemije koronavirusa. Prošlog mjeseca kompanija je rekla da produžava rad od kuće do juna sljedeće godine zbog očuvanja zdravlja zaposlenih.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je ranije ove godine da bi polovina zaposlenih na Facebooku u narednih 5-10 godina mogla trajno raditi od kuće.