Priznanje “Kruna razvoja privrede“ načelniku Općine Banovići Midhatu Husiću

Priznanje “Kruna razvoja privrede“ načelniku Općine Banovići Midhatu Husiću

Najstarija bonitetna agencija u BiH LRC BiH uručila je priznanje “Kruna razvoja privrdede“ za 2019. godinu načelniku Općine Banovići Midhatu Husiću.
Priznanje je uručeno nakon obrade i analize zavšnih finansijskih izvještaja koji su pokazali da je u Banovićima ostvaren rast prihoda i zaposlenosti.

Kao kriteriji za dodjelu nagrade uzeti su rast firmi, rast prihoda, rast uposlenih i rast izvoza, na osnovu kojih je vidljivo da je općina Banovići ostvarila porast po dva osnova u kategoriji srednjih opština po broju stanovništva.

Na osnovu podataka nadležnih institucija uradili smo presjek privrede, kako ostalih, tako i opštine Banovići i pored dobrih pokazatelja rasta i zaposlenosti, Banovići imaju jako dobre parametre što se tiče poslovanja kompanija na području opštine. Čak 27 kompanija nalazi se u kategoriji “bonitetno pouzdanih”, jedna je svrstana u kategoriju “100 najvećih” i 7 kompanija je svrstano u kategoriju “brzorastućih komapanija”, kazala je Enisa Šljuka iz kompanije LRC BIS.

Rudnik mrkog uglja “Banovići” je jedina kompanija sa područja općine Banovići koja je svrstana u kategoriju 100 najvećih, dok se u kategoriji brzorastućih kompanija nalaze Plantrans dijabaz d.o.o., Klimainvest d.o.o., Elektroremont d.d., JP Komunalno, Đerzić auto d.o.o., Medex Pharm d.o.o i JZU Dom zdravlja Banovići.

Među vodećim firmama u kategoriji bonitetno pouzdanih nalaze se firme Plantrans Dijabaz d.o.o., Fotex d.o.o., Konitex d.o.o., Erax-Invest d.o.o., Koneksija d.o.o., Imus d.o.o., JP Vodovod i kanalizacija, JP Komunalno, GPP Banovići d.o.o. za građevinarstvo i promet, AIK-Inžinjering d.o.o., Tanović d.o.o., Đerzić Auto d.o.o., Renix d.o.o., Elektro respekt d.o.o., Redex d.o.o., Novalis d.o.o. i druge firme sa područja Banovića.

Za opštinu Banovići ovo priznanje znači mnogo s obzirom da su ovo pokazatelji neovisnih institucija. Jako važno je da je ono što smo radili svih ovih godina dalo rezultate i u 2019. godini a i u ovoj tekućoj godini. Imamo porast broja uposlenih za 5,6 posto, prvi puta smo premašili cifru od šest hiljada uposlenih naših građana. Trenutno se nalazimo na 19. mjestu od ukupno 79 opština u Federaciji BiH i druga smo opština po razvoju u Tuzlanskom kantonu, govore podaci Porezne uprave Federacije BiH i svih drugih institucija koje se bave analizom”,naveo je načelnik Midhat Husić i naglasio da ovo priznanje pripada svima onima koji su uspješno poslovali na području opštine Banovići i da će im biti dobar podstrek za budući rad.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.