Express One otvorio poslovnicu u Banjaluci

Express One otvorio poslovnicu u Banjaluci

Express One je međunarodna korporacija koja se 21 godinu u BiH bavi dominantno pružanjem usluga brze pošte, a nedavno je otvorila još jednu poslovnicu u Banjaluci.

Direktor Express One Haris Burina za Poslovne novine je kazao da su u 2020. otvorili najmoderniju centralu u Sarajevu, te mini centre u Jelahu i Banjaluci.

U 2020 smo otvorili najmoderniju logističku centralu u BiH namjenski urađenu za kurirske usluge koja je situirana na Mostarskom raskrsću i proteže se na 10.000 m2. Dodatno smo takve namjenski urađene mini centre, u odnosu na centralu, otvorili u Banjaluci i Jelahu. Za 2021 godinu imamo u planu nastaviti sa modernizacijom operativne infrastrukture i terminski raspored je već prilično popunjen”, rekao je Burina.

S obzirom na start na početku ove godine, koliki rast prihoda i dobiti očekujete do kraja 2020. ?

“Dobro pitanje na koje je u ovom momentu vrlo nezahvalno dati precizan odgovor. Oxford Economic Forecast je nedavno dao prognozu da će ekonomija BiH u 2020 imati dodatnu kontrakciju BDP od -5,4%, dodatnu na već raniju prognozu od -7%. Ova prognoza se već osjeti na tržištu. Ranije sam za Vaše novine napomenuo da smo mi integralan dio i logistički nosač ekonomije. Samim time osjećamo svako pozitivno ili negativno pomjeranje tržišta. U ovom momentu smatram konzervativnom prognozom da će nagli pozitivni efekti za brze pošte koji su ostvareni tijekom “zaključavanja“ ekonomije biti vjerovatno dovoljni da se tekuća godina zatvori sa rastom ne većim od 6%. Svakako da je i u prethodnih 21 godinu bilo različitih izazova koje smo evidentno uspješno prevazišli. Siguran sam da je i trenutna situcija jedan od njih. Kako bi mi to u Bosni i Hercegovini popularno rekli “Živa glava uvijek nađe način“. Tako će biti sigurno i ovaj put”, zaključuje Burina

Poslovne novine

 

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.