Tema u fokusu

Poslovnica Herceg d.o.o. počela sa radom u Sarajevu


Firma koja je osnovana 1983.godine kao zanatska radionica braće Herceg, danas je izrasla u najvećeg proizvođača PVC i Alu stolarije u Bosni i Hercegovini, a pokazatelj toga je samo još jedna od poslovnica koja je otvorena nedavno u Sarajevu.

Direktor firme Herceg d.o.o. Nahid Unkić, za Poslovne novine je rekao kako je poslovna jedinica u Sarajevu formalno registrovana, par mjeseci prije nego što je otvorena.

“Poslovnica u Sarajevu je počela sa radom u septembru mjesecu, a formalno je registrovana par mjeseci prije. U našoj poslovnici u Sarajevu kupci mogu dobiti sve potrebne informacije o našim proizvodima, kao i vidjeti reprezentativne uzorke prozora i vrata u stvarnim dimenzijama”, rekao je Unkić.

Dodao je da je svrha otvaranja bila fizička pristupačnost i mogućnost dolaska lično potencijalnim kupcima.

“Cilj otvaranja poslovnice je da omogućimo kupcima iz Sarajeva i bližeg okruženja da se na licu mjesta uvjere u kvalitet naših proizvoda, kao i da imaju dostupne informacije o novitetima u oblasti PVC i Al prozora i vrata”, zaključuje Unkić.


PVC stolarija se proizvodi od najpoznatijih njemačkih profila po sistemima TROCAL i KÖMMERLING, a aluminijski proizvodi se izrađuju od profila po sistemima FEAL, SCHÜCO, ALIPLAST.

Kvalitet proizvoda prepoznali su domaći i inostrani kupci podjednako, tako da već 20 godina uspješno izvoze stolariju u zemlje Evropske unije, pa i šire.