Novosti

Na Bjelašnici uskoro novi hotel “Nomad”


U blizini skijaške staze na Bjelašnici počela je izgradnja novog wellness&spa hotela i apart-hotela naziva Nomad.

Ovo mjesto nudi prirodu u dobrom društvu, čist planinski zrak, pogled na padine Bjelašnice, beskrajne šetnje njima, skijanje, ukusna hrana, druženje.

Objekat će u svom sastavu imati 51 dizajniranu hotelsku sobu. Osim toga, na raspolaganju je i 60 apartmana, koje će njihovi budući vlasnici, prema jedinstvenom profit-share konceptu, ukoliko žele, moći iznajmljivati tokom 11 mjeseci.

Priliku za rad i profesionalni razvoj u hotelu Nomad će dobiti oko 60 zaposlenika. Kako bi svoju ponudu učinili cjelovitom te podržali i promovirali lokalne proizvođače, hotel će u svakodnevnom poslovanju nastojati koristiti što više autentičnih proizvoda s Bjelašnice, što daje dodatnu vrijednost cijelom projektu.

Udoban smještaj u atraktivnom ambijentu, direktni izlaz na ski stazu, wellness&spa, gastro pub, restoran, konferencijski prostor i dječija igraonica samo su neki od njih.


Kad je riječ o hotelu Nomad, ništa nije prepušteno slučaju. Svaki, pa i najmanji detalj, uključujući i njegov naziv, pažljivo je osmišljen. Koncept i studiju izvodljivosti radili su domaći i strani konsultanti, uz tehničku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Jedinstveno dizajnersko i karakteristično arhitektonsko rješenje, koje se potpuno integrira u okoliš, potpisuje tim vrhunskih arhitekata iz Bosne i Hercegovine, Vedad Kasumagić i Feđa Hadžibegović, a za enterijerska rješenja zaduženi su Nedžad Hrelja i Lada Maglajlić.

Prvu galeriju fotografija sa gostima može se očekivati krajem 2021. godine, kada je planirano “soft“ otvaranje hotela.

U punom kapacitetu Nomad bi svoje posjetioce trebao dočekati u ljeto 2022.