Tržišta i finansije

Vrt garaža iz Cazina širi prodaju i na EU tržište


Regionalno tržište je osvojio još jedan proizvod iz Cazina, a nakon što su limene garaže Limometala postavljene širom regiona, ali i u Njemačkoj i Austriji i vrt garaže uspješne firme iz Cazina pronalaze put do svojih vlasnika.

“Kvalitet naših novih proizvoda prepoznat je u regionu, a polako osvaja i tržište Evropske unije. Naša vrt garaža najbolje je rješenje za ostavu vrtnih alata i mašina, bicikala, guma, drva… Modernim izgledom ona će popraviti dojam svakog imanja, a odlikuje je i jednostavan način montiranja. Naša vrt garaža predstavlja rješenje za brojne probleme sa kojima se susreće svaki domaćin. Izrađuje se u dimenzijama 3 x 4 metra i izrađuje se od pocinčanog plastificiranog (bojanog) lima”,  kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Kada su u pitanju auto – garaže, one bi uskoro trebale da budu plasirane u Švicarsku i Holandiju.

“Drago nam je da se naše garaže prodaju u sve većem broju zemalja. Garaže proizvodimo isključivo s pocinčanim limom, odnosno ne nudimo je u bojama. Sigurno je da je uz kvalitet na sve veću potražnju utjecala i cijena. Limena garaža jedno je od najefikasnijih rješenja za zaštitu vozila od krađe, vremenskih neprilika, zamrzavanja i samim tim štedi novac i vrijeme. Ova garaža za auto dizajnirana je kao brzo rješenje problema garažiranja vozila, montaža je uključena, a sve što je potrebno je betonska podloga za nju. U narednom periodu naše garaže približit ćemo kupcima širom BiH. Tako ćemo u subotu, 3. oktobra u 12 sati imati prezentaciju montiranja garaže ispred auto-salona Turbo Trade u Novom Gradu. Oni su naši partneri i u narednom periodu uz 20 određenih kupljenih automobila poklonit će po jednu našu garažu“, otkriva Mulalić.