Tema u fokusu

Poslovne novine sponzor 3. sezone SBF Start-up Challenge


Poslovne novine sponzor su projekta Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama kojeg je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Hayat TV kako bi mladim ljudima u našoj zemlji pružila priliku da predstave i realiziraju svoje poslovne ideje.

Nakon vrlo uspješne dvije sezone TV takmičenja SBF Start-up Challenge, uskoro počinje snimanje 3. sezone ovog zanimljivog takmičenja. Poslovne novine redovno su pratile i izvještavale o pobjednicima prethodne dvije sezone takmičenja, od ove godine pobjednicima svake od emisija omogućit će marketinšku promociju u iznosu od 2.000 KM putem web stranice https://poslovnenovine.ba

“Poslovne novine baštine tradiciju dugu 48 godina i imaju bogat opus printanih izdanja u kojima su relevantne i pouzdane ekonomske informacije i analize privrede Bosne i Hercegovine i regiona. Dodatno, preko svoje business platforme i digitalnih kanala komunikacije redovno prate ekonomska zbivanja, promoviraju i afirmišu uspjeh kompanija, te ih stavljaju u žižu dešavanja. Slijedom toga sasvim je prirodno da podržimo mlade sa poslovnim idejama i budemo sponzor projekta Sarajevo Business Forum Start-up Challenge, kojeg je pokrenula Bosna Bank International u saradnji sa Hayat TV. Nadamo se iskreno da će ovi laureati u budućnosti razviti svoje ideje i projekte i postati respektabilni igrači na tržištu, koji će se možda svrstati i na ljestvice najuspješnijih kompanija koje Poslovne novine tardicionalno promoviraju kroz svoja tri projekta “100 najvećih”, “Pouzdanost” i “Brzorastuće kompanije”, izajvila je Alena Ahmetspahić – Fočo, glavna i odgovorna urednica i direktorica za projekte Poslovnih novina koji su u zadnjih nekoliko godina postali i regionalni izlaskom na tržište Srbije i Crne Gore.

Inače, poslovna ideja, projekat ili plan koji se prijavljuju za SBF Start-up Challenge mogu biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2019. i 2020. godine.

Mladi starosti do 35 godina svoje prijave za takmičenje trebaju poslati na e-mail: [email protected], do 10. oktobra ove godine.

Detalji poziva i obrazac prijave dostupni su na https://bbi.ba.