Novosti

Prodata zgrada Agrokomerca


U Općinskom sudu Velika Kladuša održana je prva prodaja Poslovno-upravne zgrade „Agrokomerc“, i to putem usmenog javnog nadmetanja.

Radio Velika Kladuša izvijestio je da su nadmetanju pristupila dva ponuđača, preduzeće „Brokerimo“ iz Velike Kladuše te fizičko lice Tarik Dizdarević, koji je, nakon iznošenja najniže ponude, odustao.

S obzirom na odustajanje drugog ponuđača, Poslovno – upravna zgrada, poznata kao SOUR prodana je preduzeću „Brokerimo“ d.o.o. iz Velike Kladuše za 2.704.456 KM.

Procijenjena vrijednost ove nekretnine bila je oko 5,6 miliona KM, te se s obzirom na prvu prodaju, ova nepokretnost mogla prodati za iznos od 50% procijenjene vrijednosti.

U izvršnom postupku tražioci izvršenja bili su radnici „Agrokomerca“ posredstvom advokata, a koji imaju pravosnažna sudska potraživanja od svoje firme. Sutkinja koja je vodila ovu prvu prodaju nepokretnosti bila je Dragana Đerić – Cerović.

Preduzeće „Brokerimo“ dužno je u roku od 30 dana da uplati ponuđeni iznos, a ukoliko ne deponuje navedeni iznos Sud će prodaju proglasiti nevaljanom i zakazati drugo ročište za prodaju.