Privrednicima Živinica milion KM

Privrednicima Živinica milion KM

Svim poslovnim poslovnim subjekatima sa područja Grada Živinice koji su ostvarili pravo na jednokratnu novčanu podršku uplaćena finansijska sredstva na njihove račune, potvđeno je iz gradske uprave.

Uplaćena sredstva za novčanu podršku poslovnim subjektima sa područja Grada Živinice odnose se na Program mjera podrške privredi Grada Živinice za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa Covid-19.

Nakon što je obećao gradonačelnik Samir Kamenjaković izdvojio je iz budžeta 1.000.000,00 KM za podršku poslovnim subjektima sa područja Grada Živinice koji su ispunjavali kriterijume javnog poziva.

Od posljedica korona virusa došlo je do smanjenja privrednih aktivnosti i proizvodnje, što je značilo i pad prihoda koji su ekonomski oslabili privredne subjekte, tako da će pomoć od milion KM značajno ubrzati oporavak privrede na teritoriji Grada Živinice.

Gradonačelnik Kamenjaković je naveo, da je Grad Živinice imao suficit od 1,2 miliona KM i da je u ovom slučaju taj novac proslijeđen za pomoć privredi.

Ubrizgavanje ovog novca u privredu, sigurno će pomoći poslodavcima i uposlenicima koji su ostali finansijski uskraćeni za tri mjeseca zbog zabrane rada.

Osim finansijske pomoći, Grad Živinice indirektno je pomogao privrednim subjektima, tako što je ukinuo komunalne naknade u periodu od četiri mjeseca za vrijeme trajanja pandemije.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.