Dok su drugi otpuštali, Ars inženjering zapošljavao nove radnike

Dok su drugi otpuštali, Ars inženjering zapošljavao nove radnike

Direktor banjalučke kompanije Ars inženjering Ranko Skoko kaže da je bonitet pouzdanosti doprinio ugledu i referenci firme koja je trenutno orijentisana na tržišta Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Protekla godina za banjalučku kompaniju Ars inženjering bila je prilično dobra te su sve što su planirali i realizovali. Svi planirani projekti su završeni, a i ovu godinu započeli su po planu, nastavljajući započete projekte iz 2019. Kako nam je kazao Ranko Skoko, direktor kompanije, potpisali su i neke nove ugovore, ali ih je pandemija koronavirusa ipak poremetila.

“Iako nismo bili direktno pogođeni, koronavirus je negativno uticao na nas te je znatno smanjena realizacija u periodu od marta do maja. U tom periodu smo radili sa 40 posto kapaciteta. S obzirom na ranije sklopljene ugovore, kao i nove poslove koji su ugovoreni u periodu trajanja koronavirusa, javila se potreba za zapošljavanje novih radnika kako bi se po nastavku poslovanja u punom kapacitetu moglo odgovoriti zahtjevima i završiti svi planirani projekti u predviđenom roku. U periodu trajanja koronavirusa zaposlili smo novih 15 radnika raznih struka“, kazao je za Poslovne novine Skoko.

Trenutno su u ovoj firmi orijentisani na tržišta BiH, Crne Gore i Srbije, a ako se stvore povoljni uslovi, planiraju širenje poslovanja i u druge zemlje regiona.

“Trenutno radimo na više projekata, od kojih bih izdvojio proizvodnju i isporuku konstrukcije te izvođenje građevinskih, montažnih i elektromontažnih radova na dva dalekovoda naponskog nivoa 35 kV u Crnoj Gori. Zatim, tu je izrada projektne dokumentacije za vjetroparkove VE Dževa i VE Slovinj, nastavak radova na projektima autoputa na Koridoru Vc koji se odnose na izmještanje elektroenergetskih vodova i proizvodnju, isporuku i ugradnju rasvjetnih stubova na dijelu autoputa. Također su aktuelni projekti izgradnje baznih stanica za mobilnu telefoniju za tri operatera u BiH. U Srbiji radimo na projektu izgradnje Meteorološkog stuba visine 160 m za koji naša firma proizvodi i isporučuje kompletnu konstrukciju stuba i radi njegovu montažu“, kaže Skoko.

Proširenje proizvodnih pogona, odnosno izgradnja proizvodne hale planirana za prošlu započet će ipak u zadnjem kvartalu ove godine, jer im je prioritet bilo proširenje poslovnog prostora. Tako su ove godine završili novu poslovnu zgradu i time osigurali oko 100 kvadrata novog kancelarijskog prostora. Za svoje poslovanje dobili su i priznanje – Certifikat bonitetne pouzdanosti.

„Samo posjedovanje boniteta pouzdanosti nije posebno doprinijelo našem poslovanju s obzirom na to da dugi niz godina sarađujemo sa istim klijentima, ali je svakako doprinijelo referenci i ugledu naše firme. Priznanje je dokaz da smo do sada sve radili dobro i govori o nama kao o pouzdanom partneru“, poručio je Skoko.

Piše: Minela Pamuk

Poslovne novine

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.