Novosti

Coca – cola proizvela prototip papirnate boce


Coca-Cola je u suradnji sa svojim partnerom, firmom Paboco, ostvarila važan napredak u procesu izrade prve boce u potpunosti napravljene od papira.

Kroz ulaganje u istraživanja, testiranje primjene različitih tehnologija te ostvarivanje suradnji s inovativnim partnerima, Coca-Cola nastoji proizvesti papirnatu bocu koja će se moći reciklirati kao i svaki drugi oblik papira.

Ovi napori rezultirali su prototipom prve generacije boce čiji je vanjski sloj ambalaže načinjen od papira, ali s čepom i unutarnjim slojem koji sadrže plastiku. Iako je pri izradi ove boce korištena 100 posto reciklirana plastika, koja se nakon upotrebe ponovno može reciklirati, konačni cilj i sljedeći korak je pronaći rješenje koje ne sadrži plastiku i u potpunosti je napravljeno od papira.

Kao i svaka druga Coca-Colina ambalaža, i papirnata boca koja će se u budućnosti naći u rukama potrošača mora odgovarati visokim standardima sigurnosti i kvalitete i stoga prolazi kroz opsežna testiranja kroz koja se provjerava njeno ponašanje u rashladnim uređajima, čvrstoća, kao i razina zaštite pića koje se u njoj nalazi.

Navike potrošača se mijenjaju, a zdravi i aktivni životni stil te odgovoran odnos korporacija prema okolišu postaju sve važniji.

Stoga Coca-Cola unosi promjene u svoje poslovanje koje su vidljive unutar i izvan boce, nastojeći ponuditi rješenja koja odgovaraju navikama potrošača, a pritom štite okoliš.