Novac od prodaje odmarališta u Neumu ide za neisplaćene plaće radnicama Feroelektra

Novac od prodaje odmarališta u Neumu ide za neisplaćene plaće radnicama Feroelektra

Približno 150 radnika nekadašnjeg privrednog giganta Feroelektra iz Sarajeva,  u srijedu, 28. oktobra,  osluškivati će dobre vijesti iz Hercegovine.

Naime, tog dana u 11 sati Općinski sud u Čapljini će u izvršnom postupku putem javnog nadmetanja prodavati nekretninu privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo smještenu u Neumu. Radi se o odmaralištu, a novac od prodaje ovog objekta ide za naplatu potraživanja radnika po pravosnažnim presudama za neisplaćene plaće još od 2007. godine.

Radi se o 35 apartmana, a nihova cijena je 2,8 miliona KM. Pored toga, na prodaju su još tri poslovna prostora ukupne površine 116 metara kvadratnih za 344 hiljade KM, kao i zemljište površine 1.532 kvadrata koje je procijenjeno na 459 hiljada maraka.

Odmaralište su koristile izbjeglice skoro 25 godina. Objekat je bio prilično zapušten, ali smo ga uspjeli dovesti u sasvim pristojno stanje. Radnici se nadaju dobrim vijestima iz Hercegovine naredne sedmice – kazali su nam u Feroelektru gdje je trenutno zaposleno 55 radnika.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.