Bh. načelnik pravi ceste svojim novcem

Bh. načelnik pravi ceste svojim novcem

Predizborno je vrijeme i mnogi načelnici nalaze načina da se dodvore glasačima, između ostalog javnim radovima poput asfaltiranja propalih cesta.

Jedan od njih je načelnik Kalesije Sead Džafić koji je otišao korak dalje jer neke puteve pravi vlastitim, a ne opštinskim novcem.

Džafić je prije nekoliko dana posjetio mještane zaseoka Krušik u Vukovijama Donjim sa kojima je razgovarao o problem koji imaju, a to je put koji od njihovog naselja vodi prema poljoprivrednim parcelama.

“S obzirom da je u pitanju posipni material, odnosno kamen odlučio sam da to nabavim iz vlastitih sredstava kako bi pomogao mještanima da mogu doći do svojih parcela koje obrađuju i kako bi iste zasijali poljoprivrednim kulturama. Pored kamena, mještanima sam ustupio i mašine svoje firme da to završe”, rekao je Džafić.

Ističe da je mještanima dao obećanje da će put biti završen i to obećanje je ispunio.

Džafić sredstva od svoje plate svaki mjesec usmjerava za najbolje studente, učenike, sportiste kao i za socijalno ugrožene porodice te je za svoj mandate u te namjene izdvojio preko 140.000 KM.

Džafić je, podsjetimo, jedan od najbogatijih načelnika i političara u BiH. U posljednjem imovinskom kartonu prijavio je imovinu vrijednu 46 miliona KM.

Najveći dio dolazi od njegove kompanije Unis tok, ali on ima i vrijedne nekretnine.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.