Investicije

Novalić u Ankari sa firmama zainteresovanim za ulaganje


Premijer FBiH Fadil Novalić i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Mustafom Sekerom.

Prilikom ovog susreta, koji je samo jedan u nizu za vrijeme premijerove posjete Turskoj, analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou.

Razgovarano je i o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz FBiH i Turske.

Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije Federaciji, koja bi trebala biti realizovana u narednom mjesecu.

U poslijepodnevnim satima premijer Novalić će posjetiti kompaniju Doa Konsalting, koja već tri godine posluje u BiH. Tu će prisustvovati i predstavnici kompanije CEO Tarim, koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.

Na istom sastanku se očekuje i prisustvo predstavnika kompanije Siyah Kalem koja planira prezentirati svoje kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u BiH.

Planirana je i prezentacija IT kompanije Mia Teknoloji, koja je također zainteresovana za ulaganje u BiH.