Tržišta i finansije

Netflix sve više raste


Netfilx u posljednje vrijeme sve više jača. Dok su mnoge dionice naglo izgubile na vrijednosti, Netflix ne samo da se pokazao imunim na Covid, nego je imao i koristi od pandemije.

Vrijednost dionice Netflixa je od početka godine skočila zapanjujućih 51%. Poslovanje Netflixa se tijekom pandemije znatno povećalo.

Od skromnih početaka prilikom prve javne ponude u 2002. godini, dionica Netflixa je skočila preko 40.000%, što ukazuje na vjernu bazu klijenata, sjajan menadžment i održivi poslovni model.

Netflix je objavio izvještaj o poslovanju u 3. tromjesečju 2020. godine s nešto slabijim rezultatima, što je kritičare navelo da izjave kako tvrtka gubi na snazi.

Iako je Netflix u trećem tromjesečju ostvario sporiji rast zarade, broj pretplatnika i dalje raste. Firma je pridobila 2,2 miliona novih neto pretplatnika u 3. tromjesečju, ispod najavljenih 2,2 miliona.

Imali su prihod bolji od očekivanog u iznosu od 6,44 milijarde dolara.

Netflix je zahvaljujući zabranama kretanja u 1. i 2. tromjesečju ostvario nevjerojatan rast pretplatnika, ali nije predviđao slabije rezultate u 3. i 4. tromjesečju nakon ukidanja restriktivnih mjera.

Na neki način, Netflix je žrtva vlastitog nevjerojatnog uspjeha u prvoj polovici godine. Međutim, Netflix je ipak pridobio nove pretplatnike, što znači da su neki od klijenata koji su se prijavili tijekom perioda karantene nastavili plaćati pretplatu..