Netflix sve više raste

Netflix sve više raste

Netfilx u posljednje vrijeme sve više jača. Dok su mnoge dionice naglo izgubile na vrijednosti, Netflix ne samo da se pokazao imunim na Covid, nego je imao i koristi od pandemije.

Vrijednost dionice Netflixa je od početka godine skočila zapanjujućih 51%. Poslovanje Netflixa se tijekom pandemije znatno povećalo.

Od skromnih početaka prilikom prve javne ponude u 2002. godini, dionica Netflixa je skočila preko 40.000%, što ukazuje na vjernu bazu klijenata, sjajan menadžment i održivi poslovni model.

Netflix je objavio izvještaj o poslovanju u 3. tromjesečju 2020. godine s nešto slabijim rezultatima, što je kritičare navelo da izjave kako tvrtka gubi na snazi.

Iako je Netflix u trećem tromjesečju ostvario sporiji rast zarade, broj pretplatnika i dalje raste. Firma je pridobila 2,2 miliona novih neto pretplatnika u 3. tromjesečju, ispod najavljenih 2,2 miliona.

Imali su prihod bolji od očekivanog u iznosu od 6,44 milijarde dolara.

Netflix je zahvaljujući zabranama kretanja u 1. i 2. tromjesečju ostvario nevjerojatan rast pretplatnika, ali nije predviđao slabije rezultate u 3. i 4. tromjesečju nakon ukidanja restriktivnih mjera.

Na neki način, Netflix je žrtva vlastitog nevjerojatnog uspjeha u prvoj polovici godine. Međutim, Netflix je ipak pridobio nove pretplatnike, što znači da su neki od klijenata koji su se prijavili tijekom perioda karantene nastavili plaćati pretplatu..

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.