Tržišta i finansije

TELE2 postao Telemach Hrvatska


TELE2 od sada posluje pod imenom Telemach Hrvatska, najavili su iz United Group, matične kompanije tog domaćeg telekoma.

“Telemach Hrvatska nastaviće korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tokom prve polovine 2021. godine”, navodi se.

United Grupa kupila je mrežu Telemach Hrvatska u maju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u martu iste godine, što je ujedno bila jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Evropi.

Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira da uloži do 230 miliona evra u daljnju modernizaciju mobilne mreže.

“United Grupa vodeći je pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Evropi, a tokom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 miliona evra u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska”, navodi se u saopštenju.

Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, kompletno poboljšanje kvaliteta mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini, prenio je “Index.hr”.

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložiće do 100 miliona evra u izgradnju najsavremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita. Index.hr