TELE2 postao Telemach Hrvatska

TELE2 postao Telemach Hrvatska

TELE2 od sada posluje pod imenom Telemach Hrvatska, najavili su iz United Group, matične kompanije tog domaćeg telekoma.

“Telemach Hrvatska nastaviće korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tokom prve polovine 2021. godine”, navodi se.

United Grupa kupila je mrežu Telemach Hrvatska u maju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u martu iste godine, što je ujedno bila jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Evropi.

Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira da uloži do 230 miliona evra u daljnju modernizaciju mobilne mreže.

“United Grupa vodeći je pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Evropi, a tokom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 miliona evra u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska”, navodi se u saopštenju.

Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, kompletno poboljšanje kvaliteta mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini, prenio je “Index.hr”.

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložiće do 100 miliona evra u izgradnju najsavremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita. Index.hr

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.