Tema u fokusu

Ostali smo na nogama i nastavljamo poslovanje


Većina naših gostiju u proteklom periodu su bili domaći turisti i njihov broj se svakako povećao u odnosu na prethodne godine, kazao nam je direktor hotela Blanca Amir Šibić, te dodao kako se spremaju za zimsku sezonu.

Hotel Blanca Resort & Spa od Travnika je udaljen 26 km, a smješten je u podnožju planine Vlašić i ima spa i fitness centar. Hotel se nalazi u centru skijaškog centra Babanovac, u podnožju bivše olimpijske skijaške skakaonice i skijaških staza. Posjetioci koji ljeti odluče da posjete ovaj hotel mogu uživati u šetnji okolnim šumama i livadama koje okružuju planinu Vlašić.

Brojni sadržaji

Hotel Blanka je jedini hotel sa 5 zvjezdica na Vlašiću i u ponudi ima luksuzne sobe i apartmane, wellness centar sa širokom ponudom masaža i tretmana, restoran Mont Blanc kao i loby bar Mont Rushmore i ski bar Mont Parnass. Za naše goste uz odmor u vrhunski opremljenim sobama pripremamo i raznovrsnu kuhinju, kao i organizaciju svih vrsta teambuldinga, sastanaka i konferencija u konferencijskoj sali koja posjeduje modernu tehničku opremu“, kazao je za Poslovne novine Amir Šibić, direktor hotela.

Osim smještaja, hotel Blanca nudi i niz drugih sadržaja. Neki od njih su iznajmljivanje quadova, paintball (zatvoreni i otvoreni teren), eko-glice klizalište, organizacija pješačkih tura za upoznavanje prirodnih ljepota planine Vlašić, te organizacija svih vrsta društvenih i teambulding aktivnosti.

U vrijeme pandemije gostima je najbitnija sigurnost, a to su našli na Vlašiću, uz poštivanje svih mjera i preporuka vezano za pandemiju gosti su se prije svega osjećali sigurno. Prepoznatljiva ljubaznost i spremnost turističkih radnika da svim gostima boravak učinimo maximalno ugodnim i lijepim, kao i ponuda dodatnih sadržaja, su goste privukli na Vlašić i uvijek će ih ponovo vraćati ovdje“, smatra Šibić.

Poslovanje hotela Blanca u proteklom periodu, kao i kod većine drugih hotela, bilo je, kako kaže Šibić, dovoljno da „prežive“ ovaj period i da se pripreme za zimsku sezonu i normalizaciju situacije. Zadovoljni su zbog svake posjete, ali posjećenost, kaže, nije bila ni blizu planiranoj. Smatra da je moglo biti mnogo bolje.

Držali vrata otvorenim

Kampanja koja se vodila s ciljem promovisanja domaćih turističkih destinacija je itekako urodila plodom, većina naših gostiju u proteklom periodu su bili domaći turisti i njihov broj se svakako povećao u odnosu na prethodne godine“, istakao je.

Pandemija je, zaključuje Šibić, u potpunosti zaustavila razvoj turizma i posjete stranih turista planini Vlašić, što je gotovo pa zaustavilo i poslovanje svih hotela.

Međutim, Hotel Blanca uspio je da drži svoja vrata otvorenim za domaće goste koji su željeli posjetiti planinu Vlašić i time pokušati pomoći u spašavanju turizma i hotelijerstva, te smo zajedno donekle i uspjeli ostati na nogama i nastaviti poslovanje“, poručio je Šibić.

A obzirom na to da dolazi zima Šibić je istakao kako se oni uveliko spremaju za novu sezonu, te je pozvao sve građane BiH, ali i one iz drugih zemalja da njihov izbor ove godine bude upravo Vlašić i hotel Blanca.

Poslovne novine