Express Courier: Međunarodni ISO standardi pružaju garanciju kvaliteta i pouzdanosti

Express Courier: Međunarodni ISO standardi pružaju garanciju kvaliteta i pouzdanosti

Kompaniji Express Courier d.o.o., licenciranom zastupniku za UPS i UPS SCS u BiH, uručeni su prestižni certifikati ISO 27001:2013 i ISO 9001:2015, od strane kompanije Quality Cert iz Sarajeva.

Riječ je o certifikatima koje izdaje Međunarodna organizacija za standardizaciju (engl. International Organization for Standardization – ISO), a koji predstavljaju potvrdu da je određena kompanija ispunila sve zahtjeve i norme ISO standarda, kreiranih od strane ove organizacije.

ISO 27001:2013 standard su kreirali najbolji svjetski stručnjaci na polju informacijske sigurnosti, i propisuje metodologiju za primjenu upravljanja informacijskom sigurnošću u organizaciji. ISO 27001 je postao najpopularniji standard informacijske sigurnosti u svijetu, te su mnoge kompanije certificirane prema njemu.

Ispunjavanjem zahtjeva navedenog standarda podiže se nivo sigurnosti u smislu zaštite od velikog broja prijetnji, kao što su neovlašteni pristup korporativnim mrežama, gubitak povjerljivih informacija, upadi u informacione sisteme, “curenje” povjerljivih informacija, prisluškivanje, virusni napadi i drugo.
ISO 9001:2015 predstavlja skup politika, procesa, dokumentiranih procedura i zapisa koji propisuju način kako će kompanija kreirati i isporučivati proizvod ili uslugu prema svojim klijentima.

“Prednosti ovog standarda su sticanje i učvršćivanje poslovnog povjerenja kod postojećih i potencijalnih klijenata, poboljšanje poslovne efikasnosti i produktivnosti te usmjerenost na ostvarivanje poslovnih ciljeva i dodatne sigurnosti informacija u kompaniji. Sama činjenica da proizvod ili usluga odgovara međunarodnim standardima pruža garanciju kvaliteta i pouzdanosti, a samim tim i sigurnost za klijente.”, naglasio je Mirza Bavčić direktor kompanije.

Kompanija Express Courier je uvođenjem i primjenom ovih standarda uskladila svoja interna pravila i procese kako bi unaprijedila kvalitet pružanja usluga prema klijentima i prilagodila svoje poslovanje stalnim promjenama na tržištu.

Ova kompanija je tako još jednom pokazala svoje opredjeljenje i posvećenost kvaliteti poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih klijenata, saradnika i poslovnih partnera i kao takva opravdala reputaciju učinkovitosti, pouzdanosti i stručnosti.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.