Novosti

Memorandumi o razumijevanju VTK BiH s TOBB-om i MUSIAD-om


Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković je 20. i 21. novembra 2020. godine boravio u radnoj posjeti Istanbulu i tom prilikom u ime Vanjskotrgovinske komore BiH potpisao Memorandum o razumijevanju s Unijom privrednih komora Republike Turske (TOBB) i Udruženjem nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD).

Prvog dana posjete, 21. novembra predsjednik Vuković je posjetio TOBB i tokom sastanka, upriličenog prije ceremonije potpisivanja Memoranduma, sa predstavnicima institucije razgovarao o zajedničkim aktivnostima koje se mogu preduzeti za dalji razvoj odnosa.

Pored toga, razmijenjena su mišljenja o zajedničkim radnim područjima TOBB-a i Komore u Eurokomori i Balkanskoj uniji komora.

Dugog dana posjete, 21. novembra, predsjednik Vuković je potpisao Memorandum o razumijevanju s Udruženjem nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD) a nakon toga obišao sajam MUSIAD Expo.

Tokom održanih sastanaka istaknuto je da su potpisivanjem sporazuma otvorene brojne mogućnosti za unapređenje suradnje, te da je Vanjskotrgovinska komora BiH značajan partner u povezivanju kompanija i unapređenja ekonomskih veza između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.