Novosti

„Izbor žene godine”: Addiko Bank dd Sarajevo podržava hrabre poslovne žene


Manifestacija „Izbor žene godine“, koja već tri godine zaredom promoviše žene i njihove uspjehe u poslovnom svijetu, će ove godine biti podržana od strane Addiko Bank dd Sarajevo, koja će biti pokrovitelj kategorije priznanja za poslovnu hrabrost. U organizaciji Ladies In magazina manifestacija „Izbor žene godine” okuplja veliki broj bosanskohercegovačkih dama iz svih sfera društvenog života te predstavlja njihova profesionalna dostignuća. Ove godine će priznanja biti dodijeljena u dvanaest kategorija.

Uspjeti u biznisu nije jednostavno i lako, a usudila bih se reći da je ženama pokretačima nekog biznisa još teže. Ta nas je činjenica motivisala da u okviru manifestacije ‘Izbor žene godine’ podržimo upravo kategoriju poslovna hrabrost, a kako bismo i na ovaj način odali priznanje svim hrabrim poslovnim ženama koje se bore sa brojnim poslovnim i drugim izazovima“, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo te dodala je na čelu organizacije čiji veliki dio čine vrijedne, sposobne i uspješne žene.

Smatramo da je od nemjerljive važnosti podržati profesionalni razvoj žena u Bosni i Hercegovini, te pohvaliti i nagraditi njihov rad i njihovu smjelost. Ovaj projekat, koji naglašava i promoviše uspjehe žena u našoj neposrednoj okolini i time jača ulogu žene u našem društvu, nam je idealna prilika za to” naglasila je Pašić.

Ovogodišnji Izbor žene godine obilježit će hrabre žene, koje unatoč otežanim okolnostima nisu odustajale i nizale su uspjehe, kako poslovne tako i privatne. Po prvi put, manifestacija Ladies In Awards održat će se u online formatu, ali jednako glamurozno i dostupno građanima cijele BiH putel LIVE prenosa na www.ladiesin.ba i MojaTV. Zahvalni smo našim partnerima projekta i Addiko Bank dd koja je i oficijelna banka Izbora žene godina, na podršci projektu i ženama koje zaslužuju da njihove uspjehe slavimo svaki dan“, istakla je Samira Muratović, direktorica agencije Altermedia, organizatora ove manifestacije.

Sponzorisanjem kategorije priznanja za poslovnu hrabrost, Addiko Bank d.d. nastavit će svoju podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz već tradicionalnu podršku događajima koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti. Više o društveno odgovornim aktivnostima Addiko Bank dd Sarajevo, te sponzorstvima u zajednici, potražite na addiko.ba.