Novosti

Magazin The Banker dodijelio UniCredit Bank nagradu „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini


UniCredit Bank sa zadovoljstvom objavljuje da ovu godinu privodi kraju sa još jednom nagradom, koju joj je dodijelio magazin The Banker za „Banku godine“ u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu. Svjetski poznati magazin The Banker, u vlasništvu Financial Timesa, jedan je od najznačajnijih magazina u poslovnom svijetu, te ova nagrada predstavlja vrhunsko priznanje za rad i postignuća finansijskih institucija.

Dobitnika ove prestižne nagrade i titule „Banka godine“, koja se smatra standardom za bankarsku izvrsnost, odabrao je međunarodni žiri koji je ocjenjivao konkurentne banke i njihovu sposobnost ostvarenja rezultata i opsluživanja potreba tržišta, kao i reakciju na okolnosti koje je donijela globalna pandemija virusa COVID-19. Procjena je napravljena uzimajući u obzir ne samo tržišnu poziciju i rezultate banaka, nego i njihovu posvećenost digitalizaciji i razvoju, ali i savjesnom i odgovornom poslovanju.

„Posebno sam ponosna što ovu zahtjevnu godinu krunišemo priznanjem koji nam dodjeljuju vrhunski stručnjaci bankarskog svijeta. Svjesni svih izazova i prepreka koje su bile pred nama, najveću zahvalnost za ovaj uspjeh dugujemo našim uposlenicima, ali i našim vjernim klijentima. Upravo ovakve nagrade su nam podstrek da, u cilju zadovoljstva naših klijenata i daljnjeg razvoja, nastavimo činiti pravu stvar.’‘, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

Usprkos izazovima koje je ova godina donijela, UniCredit Bank je osvojila svjetski relevantne nagrade u bankarskom svijetu, te nagradu magazina The Banker „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini, pridružila nagradama Global Finance i Euromoney.