Novosti

Predsjedavajući Tegeltija razgovarao sa novoimenovanim izvršnim direktorom MMF-a


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa novoimenovanim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Polom Hilbersom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, te o novom aranžmanu sa ovom finansijskom institucijom.

Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija upoznao je izvršnog direktora MMF-a Hilbersa sa opredjeljenjem svih nivoa vlasti u BiH za nastavak provođenja reformskih mjera čiji je cilj očuvanje radnih mjesta, unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta, te privlačenje stranih i domaćih investicija.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom posebno istakao potrebu zajedničkog i koordiniranog djelovanja u prevazilaženju postpandemijskih izazova, kojima su najviše izloženi zdravstveni i realni sektor, te ukazao na značaj nastavka saradnje sa ovom finansijskom institucijom kroz realizaciju novog aranžmana koji će biti od velike pomoći za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

Na sastanku su učestvovali i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Vjekoslav Bevanda i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.