Novosti

Bh. kompanija započela izvoz i u Afriku


Bh. kompanija Dr. Pasha – proizvodnja 100% prirodnih kozmetičkih proizvoda je potpisala ugovor za izvoz sa Libijskom kompanijom Mayza Co. Tripoli – distributerska kuća za FMCG proizvode iz premium segmenta na području Libije.

Prva isporuka je već sprovedena što predstavlja tek početak velikog izvoza bh. brenda na tržište Libije.

Uprkos manjim tržištima u odnosu na ostale države svijeta, te relativno velikoj udaljenosti, a i političkim razlikama, Bosna i Hercegovina i Libija dugi niz godina imaju intenzivne međudržavne odnose, što nije toliko čest slučaj u vanjskopolitičkim odnosim BiH s državama na afričkom kontinentu.

Potencijal ovog tržišta želi iskoristi i kompanija Dr. Pasha te tako svoje poslovanje širi na tržište Libije, a u završnim pregovorima je razvoj kanala distribucije kao što su neki od vodećih drogerija i pharma kanala.

Na taj način će se na tržište Libije naći kozmetički proizvodi spravljeni po originalnoj recepturi kao što su: baby asortiman, linija za žene, a i muškarce te drugi proizvodi iz asortimana.

Nakon dugogodišnje saradnje i plasiranja proizvoda Dr. Pasha na tržište EU odnosno Slovenije, Austrije, Belgije i Hrvatske, te Arapskih zemalja Perzijskog zaljeva Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata dodatni izazov za kompaniju bio je svakako i ulazak na potpuno novo tržište i po prvi put na afrički kontinent.

Danas, proces proizvodnje i ručna izrada proizvoda kao i prepoznatljiv izgled inspirisan tradicionalnim motivima Bosne i Hercegovine, doprinose ponovnom ujedinjenju čovjeka i prirode u svrhu ljepote, zdravlja i dobrog osjećaja.