Industrija

Konzum završava godinu donacijama za djecu bez roditeljskog staranja


Konzum je donacijom 450 novogodišnjih paketića za djecu bez roditeljskog staranja i dvije donacije više od tonu svježeg voća i povrća za Dječiji dom „Bjelave“ u Sarajevu i Dječiji dom „Rada Vranješević“ u Banja Luci odlučio završiti ovu godinu.

Uručene donacije su kruna dva značajna Konzumova projekta „Podijelimo radost zajedno“ i „Zdravoljupci 2“.
Humanitarni projekat „Podijelimo radost zajedno“ trajao je od 01.12. do 25.12. i u tom periodu od prodaje svakog „Slatkog paketića radosti“ Konzum je izdvojio po 1 KM kako bi što više mališana dobilo novogodišnje paketiće. Ove godine projekat je realizovan u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Hope and Homes for Children“ te su novogodišnjim paketićima obradovani mališaniiz programa podrške ove organizacije.

Nedavno završeni Konzumov projekat „Zdravoljupci2“, koji se već drugu godinu realizuje u Konzum prodavnicama poznat je i po svom humanitarnom karakteru. Naime, dio sredstava od prodaje, Konzum je i ove godine usmjerio za pomoć dječijim domovima kroz značajne donacije svježeg i zdravog voća i povrća. Donacija prati fokus projekta koji ima za cilj razvijanje zdravih prehrambenih navika kod djece kroz igru sa veselim plišanim likovima voća i povrća.

Sretni smo jer ovu godinu završavamo sa humanim djelima koje bude posebne emocije i usmjerene su ka mališanima bez roditeljskog staranja kao jednoj od najosjetljivih kategorija našeg društva. Vjerujemo da smo ovim donacijama kao malim znakom pažnje izmamili osmjehe na licima mališana u vrijeme praznika i pomogli pri spremanju svakodnevnih zdravih obroka za djecu udječijim domovima. Koristim priliku posebno se zahvaliti svim našim kupcima i partnerima koji u pomogli uspješnu realizaciju naših projekata, te ujedno svima poželjeti sretnu novu godinu uz najljepše želje“ – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.

Nažalost, zbog aktuelne epidemiološke situacije te poštivajući sve propisane mjere sa ciljem zaštite mališana Konzum je ove godine donacije realizovao bezsusreta sa mališanima, te su ovaj put izostale novogodišnje priredbe i druženje sa Deda Mrazom što je trebala biti dodatna radost za mališane.