Novosti

Poruke bh. kompanija: Novi izazovi i velike prilike očekuju nas u 2021. godini


Iako je 2020. godina bila teška i uzrokovala globalne ekonomske i socijalne poremećaje, većina nas iskoritit će novogodišnje vrijeme da analizira sve što se dogodilo u godini koja ostaje iza nas.

Zato je sada pravo vrijeme za preokret. Kako je početak godine idealna prilika za postavljanje strateških ciljeva, evo na koji način će neke od kompanija iz Bosne i Hercegovine iskoristiti prazničnu energiju i donijeti odluke koje će iduću godinu učiniti mnogo kvalitetnijom od prethodne.

Samir Jaganjac, direktor Brokers Team-a iz Sarajeva u izjavi za Poslovne novine kazao je da smo kroz 2020. godinu prošli uz mnogo umijeća i to, zbog stečenog u prethodnim godinama.

2020. koja je na izmaku, i neka je. Za sve nas je bila prije svega tegobna, puna straha i neizvjesnosti za bolje sutra kako na privatnoj tako i poslovnoj strani. Kroz nju smo prošli uz mnogo umijeća stečenog u prethodnim godinama, što bi rekli “na rutinu”. Ali ipak prošli, i to uspješno. Ostali u igri zvanoj život i business. Svima će nam ostati kao opomena, ožiljak da se opet iste ili slične pojave mogu ponoviti te s tim u vezi, moramo i trebamo još više pažnje posvetiti prije svega preventivi, a onda personalnim i materijalnim resursima kao najvrijednijim rezervama. Želim da nam svima 2021. godina bude godina nade, sreće, zdravlja, oporavkai prosperiteta“ kazao je Jaganjac.

Institut za kvalitet, standardizaciju i ekologiju TQM iz Lukavca u 2020. obilježio je deset godina uspješnog rada, i tim povodom su poslovnim partnerima pripremili dodatne usluge koje će im u mnogočemu pomoći i olakšati njihovo poslovanje, kazao je za Poslovne novine Nermin Alić, vlasnik i direktor Instituta.

Firma TQM iz Lukavca Vam želi sretne nadolazeće praznike i Novu godinu. Neka Vam poslovni uspjeh u 2021. godini bude stabilniji i profitabilniji od prošlogodišnjeg, a privatni zdraviji i radosniji. Srdačno se zahvaljujemo našim poslovnim partnerima, što su nam iskazali povjerenje za saradnju u 2020. godini, a i prošlih godina, te ih obavještavamo da smo za 2021. godinu pripremili dodatne usluge koje će im u mnogočemu pomoći i olakšati njihovo poslovanje. Budite zdravo”, poručio je Alić.

„Orbis Project“ iz Sarajeva priznata je specijalizirana kompanija za posredovanje u prodaji usluga, koja je za svoj rad dobila brojna priznanja poput Certifikata za bonitetno pouzdane kompanije, te je proglašena i za jednu od 100 brzorastućih kompanija. Tim povodom je Goran Krišto, direktor sarajevske kompanije „Orbis Project“ izjavio za Poslovne novine da iz godine u godinu, kontinuirano i postepeno rade na svim timskim vrijednostima koje jedan uspješan kolektiv može dosegnuti, te zahvalio svim poslovnim partnerima na ukazanom povjerenje u protekloj 2020.

Budući da smo na samom kraju 2020. godine, veoma bitno je napraviti rezime protekle godine, koja je obilježena epidemijom Covid-19, što je rezultiralo strašnim posljedicama na cjelokupno stanovništvo i gospodarstvo Bosne i Hercegovine kao i cijeloga Svijeta. S obzirom na to da se naše poslovanje zasniva na posredovanju u prodaji usluga, što zahtjeva kontinuiranu komunikaciju s korisnicima, suočili smo se s velikim izazovima i ozbiljnim prilagodbama u našem radu, gdje smo, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, pružili mogućnost svim korisnicima dostavu usluga naših partnera na kućnu adresu kao i drugih volonterskih isporuka. U 2021. godini naša kompanija ima strateški plan širenja prodajne mreže na dodatne mobilne timove i prodajna mjesta širom BiH s novim telekom operaterima uz zapošljavanje novih mladih osoba, a svim ljudima u BiH, Regionu i Svijetu kao i u javnom i realnom sektoru želimo, prvenstveno mnogo zdravlja i povratak u normalan način života, zatim sreće I zadovoljstva te mnogo više uspjeha u 2021. godini“, poručio je Krišto.

Idejni tvorac projekta Ski centra “Ravna planina” i vlasnik kompanije “Majneks” sa Pala, Veljko Golijanin poručio je povodom godine koja je na izmaku da samo zajedničkim snagama mogu se ostvariti zacrtani ciljevi.

Kraj ove, u svemu nestabilne godine je pravi trenutak da pustimo prošlost i razmišljamo o vedrijoj budućnosti. Svim svojim poslovnim partnerima se zahvaljujemo na brojnim uspješnim trenucima koje smo zajedno podijelili i koji su sa nama radili na tekućim projektima u ovoj teškoj godini, i pomogli da budemo bolji i produktivniji. Želimo vam srećnu Novu godinu i predstojeće praznike i unaprijed se radujemo budućim danima u kojima ćemo zajedničkim snagama ostvariti zacrtane ciljeve“, poručio je Golijanin.

Kao lider u poslovima uvoza, proizvodnje, distribucije, štampe i prodaje reklamnog materijala u Bosni i Hercegovini Sport Klub iz Sarajeva 2020. godinu je započeo s radom u vlastitim prostorijama. Kompanija je u teškim vremenima sve poslove uspješno privela kraju, poručila je menadžerica Sport Klub-a Kamenjašević Nina.

S ponosom možemo da izjavimo da smo veoma uspješno završili našu poslovnu godinu sa rezultatima koji premašuju prošlogodišnji uspijeh. Tim Sport Klub-a je u ovim teškim vremenima dao sve od sebe, čime smo svi zajedno sve poslove izveli uspješno do kraja. Ponosimo se našim timom jer zajedno dijelimo sve teškoće i radosti u poslu. Kao i svake nove godine i ove smo za naše mališane pripremili novogodišnje paketiće koje će zbog situacije ove godine roditelji uručiti mališanima u njihovim domovima. Nismo zaboravili ni našu djecu iz dječijeg sela, kojima često pa i uz ovaj praznik uplatimo određena sredstva na račun. Svima želimo zdravlje, sreću i uspijeh u Novoj 2021. godini“, kazala je Nina.

Mirko Batar, direktor Grafo Komerca iz Banja Luke izjavio je za Poslovne novine da uprkos pandemiji, ostvaruju saradnju sa velikim brojem klijenata. Poručuje da su tokom 2020. godine uspješno prilagodili ponudu i potražnje klijentima u novonastaloj situaciji, zadržali postojeće, te ostvarili saradnju sa brojnim novim kompanijama.

Iza nas je godina prepuna izazova. Uspjeli smo održati stabilnost, ostvariti odlične rezultate poslovanja, zadržati povjerenje i nastaviti svoj put. Nadamo se da će sljedeća godina svima biti radosnija, uspješnija, mirnija i naprednija. Radujemo se nastavku saradnje i nadamo se još uspješnijim rezultatima. Želimo Vam mnogo zdravlja, sreće, uspjeha i zadovoljstva. Ovom prilikom, pozivamo sve da tokom prazničkog odmora posjete web stranicu www.grafokomerc.com i uvjere se da na jendom mjestu mogu pronaći sve za kancelariju”, kazao je Batar. 

Lider u proizvodnji i preradi kalifornijske pastrmke u BiH i regionu, kompanija Tropic ribarstvo Ribnjak Janj iz Banja Luka, plasirao je tokom 2020. na tržište nove proizvode svježe ribe i ribljih prerađevina u vrhunskoj MAP i SKIN tehnologiji pakiranja. Tim povodom Tepić Zoran, generalni direktor uputio je praznične čestitke saradnicima: “Zahvaljujem se svim poslovnim saradnicima na ukazanom povjerenju i dobroj saradnji u ovoj nestabilnoj godini, i svima najtoplije želim sretne Božićne i novogodišnje praznike“.

Protekla godina za JP RTV Tuzlanskog kantona završava sa neizmjernim ponosom i osjećajem ljudskog i profesionalnog zadovoljstva, poručio je direktor Softić Kasim.

Uvjereni da samo zajedno, čvrsto naslonjeni jedni na druge, u stanju globalne krize svake vrste, možemo opstati i eventualno praviti kakve takve iskorake, 2020. godinu završavamo sa neizmjernim ponosom i osjećajem ljudskog i profesionalnog zadovoljstva. Bili smo neodvojivi dio općedruštvene akcije u borbi protiv pandemije virusa korona i dali nemjerljivi doprinos kako bi posljedice bile što manje. Ponosni na urađeno u ovoj, uspravno ulazimo u 2021. godinu s nadom i vjerom da smo iz ove tegobne godine izašli jači i da ćemo u novoj godini biti sposobniji i efikasniji kako u svom profesionalnom radu tako i podršci svima koji budu u stanju potrebe. Iskrene čestitke prije svega na “odlasku stare” i svako dobro u novoj godini“, kazao je Softić.

Bez obzira na sve izazove sa kojima se susreće, Sector Security konstantno radi na podizanju standarda kvaliteta primarnih usluga, te uvođenju novih, a u prilog tome govori više od 5. 500 zadovoljnih klijenat, poručila je Dragana Kosić, generalni direktor kompanije Sector Security.

Zahvaljujemo vam se na saradnji i povjerenju sa vjerom u dobro zdravlje i zajedničke uspjehe. Srećnu i uspješnu Novu 2021. godinu želi vam Sector Security“.

Kompanija koja je uspostavila saradnju kako sa domaćim, tako i sa evropskim renomiranim firmama “Arke 2000” iz Banja Luke obilježila je 20. uspješnog rada. Hodžić Enver vlasnik i direktor kompanije poručio je svim poslovnim partnerima da posluju sa što manje prepreka i teškoća, uz prazničnu čestitku:

Sačuvali smo zdravlje, konkurentnost i tržište, obilježili značajne jubileje. U godini pandemije i ekonomske krize, položili ispit zrelosti. Novu godinu dočekujemo sa željom da bude puno bolja nego ova. Poslovnim partnerima i našim kupcima želimo sve najljepše u 2021. godini. Uspjeh na privatnom i poslovnom planu. Što manje prepreka i teškoća, više prilika i dobrih odluka”, poručio je za Poslovne novine Hodžić.

Tehnopetrol iz Tuzle je, kaže direktor Mujkić Nedim i u vremenu pandemije pokazao fleksibilnost i prilagodio se novonastaloj situaciji. Uz novogodišnje želje, posebno se ističe finansijska nagrada zaposlenim, podjela novogodišnjih paketića djeci zaposlenih i drugi vidovi motivisanja privrženosti kolektivu.

“Saradnja sa kupcima treba da bude besprijekorna u smislu isporuke zahtjevanog kvaliteta finalnih proizvoda i usluga i zadovoljstvu krajnjih korisnika. Rokovi isporuke su takođe najvažniji u isto vrijeme vodeći računa o cost- benefit (trošak-korist) analizi. U posljednje vrijeme se posebna pažnja posvećuje identifikaciji i upravljanju rizicima kako bi što bliže bili ostvarenju plana poslovanja. U posljednje vrijeme se posebna pažnja posvećuje identifikaciji i upravljanju rizicima kako bi što bliže bili ostvarenju plana poslovanja. Na posljednjem sastanku menadžmenta je prezentirana analiza poslovanja po profitnim centrima i po mjesecima te je iskazano zadovoljstvo postignutim rezultatima koji su iznad planiranih (ostvareni prihodi, ostvarena neto dobit, realizovani norma sati). U Tehnopetrolu nije jedini motivator kompenzacija za rad zaposlenima nego i nastojanje da se postigne pripadnost kolektivu. Posebno se ističe nagrade zaposlenih u smislu boravka u turističkom odmaralištu Ajdinovići kod Olova, finansijske nagrade zaposlenima, novogodišnji paketići djeci zaposlenih do 10 godina i drugi vidovi motivisanja privrženosti kolektivu”, zaključuje Mujkić.

Aparthotel “VUČKO” prilagodio se novom načinu funkcionisanja, uložio ogromne napore da sačuva hotel, zaposlene, a da nijednog trenutka ne ugrozi zdravlje prisutnih. Poručili su da imaju spremnu odličnu ponudu za sve kompanije koje planiraju teambuilding aktivnosti, konferencije, kongrese, seminare, stručne skupove, kao i svečanosti.

Dragi naši prijatelji, želimo da što prije i što ljepše ispratimo ovu godinu, te zakoračimo u narednu sa novim željama, ciljevima i planovima. Iza nas je izrazito izazovno vrijeme. Možemo se pohvaliti da smo uspjeli da izdržimo pritisak, prilagodimo se novom načinu funkcionisanja, te prevaziđemo prepreke koje nikada nismo ni naslutili. Uložili smo ogromne napore da sačuvamo naš hotel, naše zaposlene, a da nijednog trenutka ne ugrozimo zdravlje. Nadamo se da ćemo što prije zajedno bezbrižno uživati u ljepotama Jahorine i svim uslugama Aparthotela Vučko. Mi smo uvijek tu za Vas. Imamo odličnu ponudu za sve kompanije koje planiraju teambuilding aktivnosti, konferencije, kongrese, seminare, stručne skupove, kao i svečanosti. Nadamo se ljepšim vremenima u kojima ćemo iste moći zajedno realizovati. Srećna i zdrava Nova godina! Vaš Vučko”, poručeno je iz Uprave.

Kompanija Otoka Bambus iz Sarajeva slovi za lidera u oblasti nabavke i prodaje cvijeća i sadnog materijala u Bosni i Hercegovini, a svojim klijentima nude i usluge projektovanja, izvođenja i održavanja hortikulturnog rješenja.

Znak pažnje otvara mnoga vrata, a praznici su idealno doba za iskazivanje zahvalnosti svojim poslovnim partnerima i klijentima sa kojima surađujemo. Na kraju protekle godine, od srca zahvaljujemo na povjerenju. Ostanite dobro i zdravo“, izjavio je za poslovne novine direktor Ljuca Izmir.

Još jedna pozitivna poruka došla je iz kompanije Onogošt sa Sokoca, koju je poručila direktorica Ljiljana Šuka. Naime, u „doba korone“ nisu smanjivali broj radnika i nisu smanjivali plate, čak su im davali jednokratne isplate bonusa za njihov trud.

„Želimo Vam mnogo zdravlja. Ove godine smo naučili da je to najbitnije. Želimo Vam manje problema, pritiska, poteškoća i prepreka. Ova godina ih je donijela i previše. Nadamo se da će nam sljedeća godina biti zdrava, srećna i puna uspjeha. Uspjeli smo da zadržimo naše radnike, da održimo naše poslovanje i zajedno prebrodimo krizu. Apelujem na sve da podržimo domaću privredu, turizam, ugostiteljstvo i proizvodnju, jer nam je ova godina pokazala koji značaj to ima za naše društvo i za našu zemlju“, kazala je Šuka.

Centar za vještačenje „Zenit“ iz Banja Luke, prema riječima direktora Salić Dragana izdavač je prvog izdanja naučno-stručne knjige „Vještačenje u sudskim postupcima“ na prostoru Bosne i Hercegovine u 2020. godini. Sa krajnje odgovornim i profesionalnim pristupom ovom poslu nastojat će da ne iznevjere povjerenje i u 2021. godini.

Zahvaljujemo na saradnji i povjerenju, te Vam zelimo srećnu i uspjesnu Novu godinu u ime firme Centar za vještačenje i procjenjivanje “ZENIT” iz Banja Luka. Naša firma djeluje na cijeloj teritoriji BiH, na raspolaganju Vam stojimo za sve oblasti vjestačenja i procjenjivanja od strane naših ekspertnih timova. Nadamo se da će nam svima nova godina donijeti nove poslovne prilike i saradnju, jer smo pokazali veliki stepen ozbiljnosti i kvaliteta rada i u ovoj bama svima teškoj godini obilježenoj negativnim posljedicama pandemije Korona virusa. Sve je to sada iza nas, trudit ćcemo se da postavimo nove rekorde u Novoj 2021. godini“, poručile su Milica Bukva i Dragana Arsović Kralj.