Brownie kolačići s kafom i bijelom čokoladom
AUTOR:Poslovne novine
04.01.2021

Sastojci :300 g tamne čokolade225 g maslaca225 g šećera3 jaja45 ml crne kafe, predlažemo Franck Cremu75 g brašnaprstohvat soli200 g bijele čokolade
Priprema:Nad parom otopite maslac i tamnu čokoladu, a kad se otopi ostavite da se ohladi nekoliko minuta.Izmiješajte jaja sa šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu zatim i kafu.Na kraju umiješajte brašno i prstohvat soli. Bijelu čokoladu narežite na kockice pa je umiješajte u tamnu smjesu.Manji kalup za kolače (približno 20x20 cm) obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite pripremljenu smjesu.Poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 C 40 - 45 minuta. Pečeni kolač izvadite iz pećnice, ohladite do sobne temperature i poslužite. Prijatno!
Priprema:Nad parom otopite maslac i tamnu čokoladu, a kad se otopi ostavite da se ohladi nekoliko minuta.Izmiješajte jaja sa šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu zatim i kafu.Na kraju umiješajte brašno i prstohvat soli. Bijelu čokoladu narežite na kockice pa je umiješajte u tamnu smjesu.Manji kalup za kolače (približno 20x20 cm) obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite pripremljenu smjesu.Poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 C 40 - 45 minuta. Pečeni kolač izvadite iz pećnice, ohladite do sobne temperature i poslužite. Prijatno!