Sastojci :
300 g tamne čokolade
225 g maslaca
225 g šećera
3 jaja
45 ml crne kafe, predlažemo Franck Cremu
75 g brašna
prstohvat soli
200 g bijele čokolade
Priprema:
Nad parom otopite maslac i tamnu čokoladu, a kad se otopi ostavite da se ohladi nekoliko minuta.
Izmiješajte jaja sa šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu zatim i kafu.
Na kraju umiješajte brašno i prstohvat soli. Bijelu čokoladu narežite na kockice pa je umiješajte u tamnu smjesu.
Manji kalup za kolače (približno 20×20 cm) obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite pripremljenu smjesu.
Poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 C 40 – 45 minuta. Pečeni kolač izvadite iz pećnice, ohladite do sobne temperature i poslužite. Prijatno!