Investicije

SAL Trans iz Sarajeva ostvario za 50 posto veći promet u 2020.


Lider u oblasti transporta, te utovara i pretovara specijalnih tereta u BiH, SAL Trans d.o.o. Sarajevo ostvario je u 2020. godini promet od 1,5 miliona KM, što predstavlja najbolji poslovni rezultat ove kompanije ostvaren u protekle tri godine.

U kompaniji SAL Trans iz Sarajeva nisu osjetili posljedice pandemije COVID-19 i u 2020. godini su za 50 posto povećali promet u odnosu na prethodnu godinu.

Čak šta više, prema riječima Nedžada Ahmethodžića, direktora firme SAL Trans d.o.o. Sarajevo, potražnja za njihovim uslugama znatno se povećala u ovoj godini.

Za 300 posto povećan promet u odnosu na 2018.

Početkom godine potpisali smo nekoliko ugovora o saradnji sa prestižnim firmama, što je dovelo do povećanja obima posla i ostvarenog prometa na duži period, što smatramo velikim uspjehom. Naši partneri su renomirane kompanije poput Euroasfalta, Arcelor Mittala, Tvornice cementa Kakanj, kao i MESSER Tehnoplin, Džekos, GP-Butmiri drugi.. Sve što smo zacrtali poslovnim planom u ovoj godini, to smo i ostvarili, čak smo i prebacili normu u realizaciji za nekih 20 posto“, istaknuo je Ahmethodžić.

Izvanredni poslovni rezultati SAL Trans-a ostvareni u 2020. godini, predstavljaju krunu u nizu posljednje tri uspješne poslovne godine od kada je na čelu ove renomirane kompanije došao direktor Ahmethodžić.

Gotovo smo utrostručili promet, ali i broj radnika, kao i naš vozni park. To znači da smo u ovoj godini za 50 posto povećali promet u odnosu na 2019., a za 300 posto u odnosu na 2018. godinu. Također, u zadnje tri godine povećan je i broj dizalica sa 4 koliko smo ih imali u 2018. na 13 dizalica u 2020. Inače, imamo ukupno 24 registrovana vozila u voznom parku“, naglasio je Ahmethodžić.

Dostupnost klijentima

Sve pomenute rekordne poslovne rezultate kompanija SAL-Trans ostvarila je zahvaljujući stručnom kadru i kvalitetu pruženih usluga, kao i tome što su klijentima dostupni 0-24h.

Imamo sigurmo najstručnije radnike u BiH i šire. Usprkos pandemiji, nismo otpuštali radnike, već smo iz vlastitih sredstava finansirali poslovanje u tom kriznom periodu. Međutim, problem pretstavlja pronalazak kvalifikovanih radnika, zbog čega moramo ulagati vlastita sredstva u edukaciju i obuku zaposlenika. Ovdje posebno mislim na vozače-rukovaoce autodizalica, jer je veoma mali broj kvalifikovanog kadra. U tom segmentu i u narednom periodu planiramo povećanje broja zaposlenih“, kaže direktor SAL Transa.

Kompanija SAL Trans d.o.o. Sarajevo osnovana je 1998 godine, inicijativom stručnjaka za autodizalice, specijalne prijevoze i druge poslove. Dugogodišnjim iskustvom postigli su kontinuirani napredak, usvojili nove tehnologije i usavršili stručni kadar, tako da slove za jednu od najstručnijih firmi u ovoj oblasti . Sve zahtjeve klijenata realiziraju u rekordnom vremenu i to stručno i kvalitetno prema europskim kriterijima i ISO 9001:2000 standardu.

Najveća firma u BiH po broju autodizalica

Pružamo i usluge autodizalica, kao što su: montaža, demontaža, podizanje, spuštanje, utovar, istovar i prebacivanje svih vrsta tereta. Ove godine smo imali tri veće investicije u vrijednosti cca. 1 milion KM, time smo proširili i pomladili vozni park, posebno ćemo istaknuti kupovinu autodzalice nosvosti 70 tona“, objašnjava Ahmethodžić.

Pouzdanost, kvalitet, stručnost glavne su odlike poslovanja kompanije SAL Trans što potvrđuju i mnogobrojni klijenti, njih oko 150 u BiH. U kompaniji SAL Trans imaju brojne planove i u 2021., te očekuju uspješne poslovne rezultate.

Jedan od naših planova u 2021. godini je proširenje voznog parka i nabavka autodizalice nosivosti od 100 do 200 tona. Također, planiramo uvesti i novu uslugu, servis i održavanje vozila za treća lica, s obzirom da smo izvršili nabavku najsavremenije pokretne radionice i radit ćemo na principu poziva i izlaska na teren. Kako nam je sadašnji poslovni prostor postao skučen, pogotovo parking zbog velikog voznog parka, namjeravamo ili kupiti novi poslovni prostor ili proširiti postojeći, što ćemo odlučiti u narednom periodu. Naša misija je da postanemo vodeća kompanija za sve usluge prijevoza i pretovara u BiH“, rekao je Ahmethodžić.

Piše: Irena Vasić-Dobrić