Novosti

Poziv na 13. Skijaški kup Srebrna lisica


Kup Srebrna lisica je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijana u BiH jer omogućuje mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju.

Također ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije.

Srebrna lisica je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

I ove godine će učestvovati veliki broj takmičara iz BH koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su djevočice I dječaci i u dobi od 6 do 16 godina.

Početak takmičarskog dijela počinje u subotu 23. Januara 2021. godine sa početkom u 08:00h sa disciplinom veleslalom, dok će se proglašenje pobjednika takmičenja odvijati dan za dan, nakon takmičenja u pojedinim disciplinama u ciljnom prostoru.

Ovim putem pozivamo Vas da ovog vikenda dođete na Bjelašnicu da se svi skupa dobro proveselimo uz dobru muziku i raznovrsnu gastronomsku ponudu koju su nam obezbjediti naši sponzori koji su prepoznali vrijednost ovakvog događaja, a to su pokrovitelji takmičenja:

Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo
Partneri: ZOI-84