Analitičar tvrdi da bi bogatstvo Elona Muska moglo doseći nevjerojatnih bilion dolara

Analitičar tvrdi da bi bogatstvo Elona Muska moglo doseći nevjerojatnih bilion dolara

Prije nekoliko godina Elon Musk činio se kao čovjek koji je na rubu – zbog problema s proizvodnjom Teslina Modela 3 često je spavao u uredu, tokom jednog intervjua konzumirao je marihuanu (nakon čega je dionica Tesle pala 9 posto), a dio analitičara upozoravao je kako je njegova automobilska kompanija blizu bankrota. Od tada nije prošlo puno vremena, no zaista možemo upotrijebiti izraz da je svijet danas potpuno drukčije mjesto, a u takvom svijetu imamo novog najbogatijeg čovjeka na svijetu – Elona Muska.

Iako je, pogotovo u vremenu u kojem živimo, teško prognozirati budućnost, poznati investitor i milijarder Chamath Palihapitiya vjeruje kako će dionice Tesle u budućnosti samo rasti te je savjetovao investitore da podrže Muska i Teslu.

U intervjuu za američke medije upitao je ko se želi kladiti protiv Muska, koji se konstantno dokazivao kao jedan od najvažnijih poduzetnika na svijetu. Naglasio je kako bi upravo Elon Musk u budućnosti mogao postati prvi svjetski bilioner. Prethodno smo mogli čitati predviđanja nekih analitičara da će, ako neka osoba postane teška bilion dolara, to biti Jeff Bezos, no ne bismo se trebali iznenaditi ako tu cifru prvi dosegne Musk, prenosi Zimo.hr

Palihapitiya je naglasio kako je još prije nekog vremena twitao kako će prvi svjetski bilioner biti osoba koja će se boriti protiv klimatskih promjena, pri čemu je spomenuo Muska ili nekoga poput njega. Smatra kako je budućnost u čistoj i zelenoj energiji koja će omogućiti održivost svijeta, a upravo je Musk u “biznisu distribucije energije”, s naglaskom na održivost i zelenu energiju.

Ta je industrija spremna za disrupciju te unutar infrastrukture za proizvodnju energije leže bilioni dolara obveznica, kapitalnih udjela i vrijednosti, smatra analitičar.

Da bi Muskovo bogatstvo doista doseglo tu nevjerovatnu cifru, trebat će još puno vremena jer trenutačno je daleko od biliona težak je “samo” oko 186 milijardi dolara.

Izvor: (Business Insider)

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.